Nyheter

Bli din egen nyhetschef med Sydöstrans nya app

BLEKINGE Artikeln publicerades

Vill du bli din egen nyhetschef? Nu har vi lanserat en helt ny mobilapp för dig som är Sydöstran-prenumerant.

I den dagliga nyhetstidningen och på ständigt uppdaterade sydöstran.se finns en blandning av nyheter som valts ut för att intressera så många som möjligt i Blekinge.

Men alla är inte intresserade av allt som publiceras, och därför lanseras nu ”MinSydöstran” – en mobilapp där läsarna själva kan skräddarsy sitt nyhetsflöde.

– I den nya appen kan man bli sin egen nyhetschef genom att välja exakt vilka ämnen och orter som man vill få nyheter om. Man kan alltså själv styra sitt nyhetsflöde utefter det man är intresserad av, säger Sarah Rätzer, webbredaktör på Sydöstran.

Det är också möjligt att få så kallade pushnotiser i telefonen så fort en artikel publicerats i någon av de kategorier som valts.

– Är du till exempel intresserad av golf kan du få en push så fort en golfnyhet publicerats, säger Sarah Rätzer.

Förutom ”Mina val” består appen av ytterligare två delar: ”Toppnyheter”, som är ett nyhetsflöde som valts ut av Sydöstran, likt det som finns på hemsidan, och ”Utgåvor” där läsarna varje kväll får en bred sammanfattning från dagens viktigaste händelser.

Du loggar in i appen med ditt digitala konto som ingår i din prenumeration.

Är du ännu inte prenumerant kan du testa appen gratis i en månad innan du bestämmer dig för att teckna en prenumeration.

Har du en Android-telefon laddar du ner appen från Google Play. Iphone-användare hittar den i App Store.