Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Bostadsinbrotten ökar – och minskar

En av de saker som oroar blekingarna mest, enligt trygghetsmätningarna, är att få påhälsning av tjuvar i hemmet. Oron är oftast obefogad, men under fjolåret drabbades ändå 180 hushåll i länet av inbrott.
Blekinge • Publicerad 19 januari 2018
Oron för att drabbas av inbrott har ökat bland blekingarna.
Oron för att drabbas av inbrott har ökat bland blekingarna.Foto: Anders Wiklund

Antalet tangerar nästan utfallet från året dessförinnan; 181. Lite annorlunda är det i riket som helhet, där det handlat om en ökning på 3 procent – och denna beror nästan uteslutande på ovanligt många lägenhetsinbrott.

Dessa ökade med 9 procent, medan antalet villainbrott minskade med 1 procent.

Annons

Fortfarande är det emellertid villainbrotten som dominerar. Av 22 500 anmälda inbrott under 2017 var 13 700 villainbrott, berättar tidningen Hem & Hyra.

I Blekinge som helhet var alltså minskningen av antalet bostadsinbrott i det närmaste obefintlig, men i Karlshamn ökade inbrotten med 19 procent, i Karlskrona med 4,5 och i Olofström med 3,8.

I Sölvesborg minskade de med 20 procent, och i Ronneby med 13,8.

Antalet inbrott var i Karlshamn 50, i Karlskrona 46, i Sölvesborg 32, i Olofström 27 och i Ronneby 25.

Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons