Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Bostadsrättspriserna i Blekinge ökar mest i landet

De senaste tre månaderna har bostadsrättspriserna i Blekinge stigit med 14,7 procent – vilket är mest i hela landet.
BLEKINGE • Publicerad 10 juni 2019
Foto: Fredrik Sandberg/TT

Det visar nya siffror från Svensk mäklarstatistik som har sammanställts av Länsförsäkringar fastighetsförmedling.

– Utbudet av bostäder till salu är fortsatt högt, men efterfrågan är också mycket stark, vilket totalt sett resulterar i stigande priser, säger Marcus Svanberg, vd på Länsförsäkringar fastighetsförmedling, i ett pressmeddelande.

Annons

I Blekinge har bostadsrättspriserna stigit mest i landet. I riket totalt handlar det om 2,3 procent de senaste tre månaderna, men i Blekinge har de ökat med så mycket som 14,7 procent.

Vad gäller villapriserna i länet har de stigit med 5,3 procent under samma period.

– Vårmånaderna är en stark period på villamarknaden. Många vill ha chans att njuta av blommande trädgårdar och lockande uteplatser till semestern. Även efterfrågan på bostadsrätter är hög och kommer att öka ytterligare till hösten då nya jobb eller studieplatser kräver flytt, säger Marcus Svanberg.

På årsbasis har landets bostadsrättspriser gått upp med 3 procent och villapriserna ökat med 1 procent. Motsvarade siffror för Blekinge är 9,2 procent respektive 5,3 procent.

Matilda OhlssonSkicka e-post
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons