Nyheter

Brand i bilverkstad i Svängsta

Svängsta Artikeln publicerades
Foto: Peo Möller

En bilverkstad i Svängsta började brinna sent på söndagskvällen.

Larmet om branden vid Öjavadsvägen kom klockan 23.22. Det ska ha börjat brinna i terrängen och sedan spridit sig till byggnaden, enligt SOS Alarms händelseinformation.

Räddningstjänst från Svängsta och Karlshamn skickades till platsen och började släcka branden. Även polis larmades dit.

– Den är inte under kontroll än så länge. Det är spridning upp till taket, vår inriktning just nu är att hålla spridningen och dämpa ner det, säger Johan Nilsson, räddningschef i beredskap vid Räddningstjänsten västra Blekinge, strax efter klockan 00.30.

En granne ska ha slagit larm om branden efter att ha hört ljud.

Ingen person ska ha skadats fysiskt.

Räddningstjänstpersonal har arbetat på platsen hela natten. Och vid klockan 05.15 uppger polisen i Karlskrona att räddningstjänsten blir kvar ytterligare en stund under den tidiga måndagsmorgonen.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.