Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Efter mystiska föremålet - postterminal öppnar igen

Under onsdagen blev många Blekingebor utan sin post på grund av ett misstänkt föremål på en brevterminal. Nu är terminalen åter i drift.
Blekinge • Publicerad 12 juli 2018
Polis och avspärrningar utanför postterminalen på Borrgatan i Malmö på onsdagen. Två personer som arbetar vid en postterminal i Malmö har förts till sjukhus efter att ha känt smärta i händerna.
Polis och avspärrningar utanför postterminalen på Borrgatan i Malmö på onsdagen. Två personer som arbetar vid en postterminal i Malmö har förts till sjukhus efter att ha känt smärta i händerna.Foto: Johan Nilsson/TT

Två medarbetare på Postnords brevterminal i Malmö fick föras till sjukhus efter att de fått skador av något föremål på terminalen. Exakt vad som orsakat skadorna var oklart och därför spärrades hela området av och polisens bombgrupp kallades till platsen för att göra en undersökning.

Ett resultat blev att många Blekingar i länets västra delar blev utan sin post den dagen.

Annons

Sent under onsdagen kunde polis och räddningstjänst konstatera att det inte fanns några farliga ämnen på terminalen.

– Våra medarbetares säkerhet kommer föst, och jag är naturligtvis lättad att det inte finns något skadligt på terminalen. När vi fick igång verksamheten la alla verkligen manken till för att ta igen den tid vi förlorat. Jag är mycket stolt över det arbete som gjorts, säger Mathias Krümmel, chef för produktion i Postnord Sverige i ett pressuttalande.

Postnord säger att förseningarna kommer att märkas även på torsdagen men under fredagen ska man ha hunnit jobba ikapp.

De personer som blev skadade mår efter omständigheterna bra. Vad som orsakat smärtan hos personalen är fortfarande oklart och en internutredning ska genomföras.

Johan HultgrenSkicka e-post
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons