Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Butikskedja slutar sälja engångsgrillar

Nu är det slut med engångsgrillar på hyllorna i Icas butiker.
De har nämligen bestämt sig för att ta bort dem ur sitt sortiment. Ett beslut som välkomnas av Brandskyddsföreningen.
Sverige • Publicerad 24 oktober 2018
Foto: FREDRIK SANDBERG / TT

Under sommarens torka gick Brandskyddsföreningen ut och varnade för faran med engångsgrillar när det är torrt i markerna.

Därför välkomnar de nu Icas beslut om att sluta sälja engångsgrillar. Men det är inte för brandsäkerhetens skull som Ica slutar med grillarna utan för miljöns skull.

Annons

Innan det finns ett bättre miljömässigt alternativ än engångsgrillar av aluminium kommer ICA att sluta sälja engångsgrillar, meddelar matkedjan.

– Fler handlare borde följa ICA:s exempel. Engångsgrillar kan vara förrädiska, det kan räcka med en liten gnista från grillen för att antända intilliggande gräs och i svår torka sprider sig elden snabbt. Ett vanligt misstag är också att tro att glöden slocknar snabbare än vad den gör. Den kan vara het i upp till ett dygn, säger Anders Bergqvist, generalsekreterare på Brandskyddsföreningen.

Sarah RätzerSkicka e-post
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons