Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Då slocknar samtliga tv-kanaler i Blekinge

Flera hushåll kommer att drabbas.
Blekinge • Publicerad 2 september 2019
Foto: Jessica Gow / TT

Tisdagen den 10 september kommer personer som tittar på tv med en egen antenn via det digitala marknätet att påverkas av avbrott och störningar under en tidsperiod på åtta timmar där samtliga tv-kanaler påverkas.

Anledningen till detta är en planerad frekvensomläggning i Blekinge och nordöstra Skåne som genomförs av Teracom.

Annons

Mellan klockan 10.00 och 18.00 den 10 september blir det avbrott och störningar i tv-sändningarna i Bromölla, Karlshamn, Karlskrona, Kristianopel, Olofström, Osby, Ronneby, Sölvesborg, Tingsryd och Östra Göinge.

– Det är många hushåll som tar emot tv via marknätet. De tittare som berörs behöver göra en kanalsökning eller ominstallation av sin tv-mottagare efter klockan 18.00 den 10 september. Vi har förberett frekvensomläggningen under lång tid och kommer att göra allt vi kan för att det ska påverka tittarna i så liten utsträckning som möjligt, säger Mattias Öhman från Teracom AB i ett pressmeddelande.

De tv-tittare som bor i hushåll med kabel-tv, tittar via satellit eller IP-TV berörs inte av denna förändring.

Mattias NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons