Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Anders Nilsson: Därför publicerade jag kritiserad insändare

Några läsare har ifrågasatt hur vi kunde publicera en insändare där Sverigedemokraternas gruppledare i Karlskrona fick torgföra att hans parti inte har nynazistiska rötter.
Anders NilssonSkicka e-post
Publicerad 6 april 2019
Anders Nilsson
Detta är en personligt skriven text i Sydöstran. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Anders Nilsson Sydöstran
Anders Nilsson SydöstranFoto: Mattias Mattisson

”Det är dålig källkritik av er att ni låter folk få skriva rena lögner”, skrev en läsare i ett mejl.

I en kommentar till insändaren på vår sajt skrev någon:

Annons

”Hur kan det tolereras att denne gruppledare för SD kommer med dylika lögnaktiga påståenden, skandal.”

Det handlar om Christopher Larsson, som i en insändarreplik till Centerpartiets gruppledare Magnus Larsson i veckan menade att Sverigedemokraterna felaktigt beskylls för att ha nynazistiska rötter.

”Nej, SD har inte ”nynazistiska rötter” bara för att våra politiska motståndare älskar att upprepa det. Magnus Larsson har gått på de lögner som Stefan Löfven har hittat på för att splittra borgerligheten”, skrev Christopher Larsson.

Låter jag vem som helst få ägna sig åt historieförvanskning på insändarplats? Svaret är nej. Men jag tycker att det äger sin relevans att låta två av Karlskronas tyngsta politiker föra fram sina argument i debatten utan att jag ändrar så mycket som ett kommatecken. Alldeles oavsett vad de skriver.

Insändaren fick heller inte stå oemotsagd. Jag publicerade samtidigt Magnus Larssons svar, där han redogjorde för Sverigedemokraternas väldokumenterade nynazistiska förflutna.

I sammanhanget vill jag också nämna att just Sverigedemokraterna i högre grad än andra partier anser att de censureras av medierna, att vi alltid håller på att peta i och snedvinkla deras budskap. Jag är ingen ivrare av censur. Låt argument och åsikter komma fram, men låt dem bli granskade och bemötta.

Önskar en trevlig helg.

Annons
Annons
Annons
Annons