Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

De gör upp i Blekingefinalen

Nu är det klart vilka fem finalister som gör upp i Blekingefinalen av musiktävlingen P4 Nästa.
BLEKINGE • Publicerad 17 april 2019
Hildur Höglind i intervju med SR Blekinge efter vinsten i P4 Nästa förra året.
Hildur Höglind i intervju med SR Blekinge efter vinsten i P4 Nästa förra året.Foto: Claes Jonasson

2018 vann Hildur Höglind från Johannishus länsfinalen med låten ”Steal her away”. Nu tävlar hon återigen tillsammans med fyra andra finalister som också kommer från den östra delen av länet: Manda Månsson från Ronneby, Mathison/Twelve från Ronneby och Karlskrona, Karljohan Lindström från Kallinge, samt Complex Machinery från Jämjö, Nättraby och Hasslö.

– Ännu ett starkt finalfält som visar upp musiklivet i Blekinge från sin allra bästa sida och som bevisar hur mycket bra musik det finns i vårt lilla län. Så roligt att få lyfta fram dessa fem låtarna till en stor publik som både kommer att dem i radio och på Östersjöfestivalen i Karlshamn, säger Daniel Kjellander, projektledare för P4 Nästa i Blekinge, i ett pressutskick.

Annons

Tillsammans med Martina Karlsson, Micke Strömqvist och Ida Olsson sitter han också i juryn som har utsett finalisterna.

Musiktävlingen P4 Nästa har i år lockat rekordmånga bidrag runt om i landet. Totalt skickades 1 260 låtar in, varav 19 stycken i Blekinge.

Finalen hålls på Östersjöfestivalen i Karlshamn den 19 juli och tre veckor innan kommer man att kunna rösta på sin favorit. Juryn och lyssnarna har halva makten var.

Det vinnande bidraget kommer under en period att spelas regelbundet i P4 och vinnaren har också chans att bli en av åtta som sedan gör upp i riksfinalen i Linköping den 24 augusti.

Matilda OhlssonSkicka e-post
Så här jobbar Sydöstran med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons