Nyheter

De gör upp i Blekingefinalen

BLEKINGE Artikeln publicerades
Hildur Höglind i intervju med SR Blekinge efter vinsten i P4 Nästa förra året.
Foto: Claes Jonasson
Hildur Höglind i intervju med SR Blekinge efter vinsten i P4 Nästa förra året.

Nu är det klart vilka fem finalister som gör upp i Blekingefinalen av musiktävlingen P4 Nästa.

2018 vann Hildur Höglind från Johannishus länsfinalen med låten ”Steal her away”. Nu tävlar hon återigen tillsammans med fyra andra finalister som också kommer från den östra delen av länet: Manda Månsson från Ronneby, Mathison/Twelve från Ronneby och Karlskrona, Karljohan Lindström från Kallinge, samt Complex Machinery från Jämjö, Nättraby och Hasslö.

– Ännu ett starkt finalfält som visar upp musiklivet i Blekinge från sin allra bästa sida och som bevisar hur mycket bra musik det finns i vårt lilla län. Så roligt att få lyfta fram dessa fem låtarna till en stor publik som både kommer att dem i radio och på Östersjöfestivalen i Karlshamn, säger Daniel Kjellander, projektledare för P4 Nästa i Blekinge, i ett pressutskick.

Tillsammans med Martina Karlsson, Micke Strömqvist och Ida Olsson sitter han också i juryn som har utsett finalisterna.

Musiktävlingen P4 Nästa har i år lockat rekordmånga bidrag runt om i landet. Totalt skickades 1 260 låtar in, varav 19 stycken i Blekinge.

Finalen hålls på Östersjöfestivalen i Karlshamn den 19 juli och tre veckor innan kommer man att kunna rösta på sin favorit. Juryn och lyssnarna har halva makten var.

Det vinnande bidraget kommer under en period att spelas regelbundet i P4 och vinnaren har också chans att bli en av åtta som sedan gör upp i riksfinalen i Linköping den 24 augusti.

Finalisterna 2019

Juryns motivering

Höst 2018” – Manda Månsson (Ronneby)

"Personlig och mycket närvarande röst. Låten är väldigt medryckande och arrangemanget är snyggt och intressant uppbyggt." – Micke Strömqvist

 

”Where I first belong – Mathison/Twelve (Ronneby/Karlskrona)

”En vacker ballad med en röst som känns skönt i öronen och en låt som känns i hjärtat.” – Daniel Kjellander

 

”Further apart” – Hildur Höglind (Johannishus)

”En supersnyggt producerad låt men en jordad känsla som verkligen tar tag i hjärtat och berör på djupet.” – Ida Olsson

 

”Drömmarnas stad” – Karljohan Lindström (Kallinge)

”En snygg produktion med en refräng som sätter sig direkt som beskriver (som jag tolkar det) barndomsstaden sedd med en positiv tillbakablick.” – Martina Karlsson

 

”Poisoning evolution” – Complex Machinery (Jämjö/Nättraby/Hasslö)

”En skicklig sångare som levererar sin syn på dagens samhälle uppbackad av ett härligt hårdrocksound med gitarrer som får vem som helst att vilja 'headbanga'.” – Martina Karlsson

Visa mer...
Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.