Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

De representerar Blekinge i kongressen

Nu har de åtta ombuden som representerar Blekinge under Socialdemokraternas partikongress i slutet av mars valts ut.
BLEKINGE • Publicerad 12 januari 2019
30-åriga Olofströmspolitikern Tamam Abou Hamidan har röstats fram av medlemmarna.
30-åriga Olofströmspolitikern Tamam Abou Hamidan har röstats fram av medlemmarna.Foto: Tommy Svensson

Den 22 till 24 mars håller Socialdemokraterna sin 40:e ordinarie partikongress. Totalt samlas 350 socialdemokratiska ombud i Örebro, och nu är det klart vilka åtta av dessa som ska representera Blekinge.

De åtta ombuden från länet är: Sandra Bizzozero, 40 år, Elina Gustafsson, 30 år, och Magnus Manhammar, 38 år, från Karlskrona. Malin Norfall, 37 år, och Annette Rydell, 53 år, från Ronneby. Andreas Saleskog, 37 år, från Karlshamn. Tamam Abou Hamidan, 30 år, från Olofström och Johanna Beijer, 41 år, från Sölvesborg.

Annons

Dessa har röstats fram av partidistriktets medlemmar, totalt 1038 stycken.

– Det är en skön blandning. Det finns både de som har varit med ett flertal gånger tidigare, och de som inte har det. Det är en ganska ung besättning. Genomsnittsåldern är 38 år, men ombuden har ändå ganska mycket politisk erfarenhet, säger Magnus Johansson, partiombudsman i Blekinge.

Även han kommer att följa med till partikongressen, för att agera som stöd till ombuden.

Kongressen, som är en så kallad tematisk kongress, kommer i huvudsak att fokusera på utbildningsfrågor samt hur partiet kan stärka sin organisation framöver.

Matilda OhlssonSkicka e-post
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons