Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

De sa ja till varandra på rocken: ”Kändes som vi”

Först ut att gifta sig på årets Sweden rock var mexikansk-österrikisk svenska paret Valeria Buenrostro - Leiter och Anders Lagerfjär.
– Det här kändes som vi för vi älskar heavy metal, säger Valeria.
Norje • Publicerad 6 juni 2019
Valeria Buenrostro - Leiter och Anders Lagerfjär var första paret att gifta sig på årets Sweden rock.
Valeria Buenrostro - Leiter och Anders Lagerfjär var första paret att gifta sig på årets Sweden rock.Foto: Mattias Mattisson

Bröllop har blivit nästan lika synonymt med Sweden rock som själva musiken. Först ut att att vigas av Sölvesborgs kommuns vigselförrättare i år var Valeria Buenrostro - Leiter och Anders Lagerfjär. Valeria har mexikanska rötter men kommer från Österrike och Anders kommer från Boden, men numera bor paret i Malmö.

– Vi har varit här mycket de senaste åren och tyckte detta var roligare än att gifta oss på rådhuset. Det här kändes mer som oss för vi älskar heavy metal, säger Valeria Buenrostro - Leiter.

Annons

Det nygifta paret har sina mammor och sin gemensamma son med sig på festivalen, som de ska fira vigseln med. De är dock inte lika heavy metal-frälsta – än.

– Det är första gången våra mammor är med på något sådant här, de tycker det är lite udda men roligt. Och det är kul att visa upp vad det är vi brukar vara iväg på, säger Anders.

– Vår son har faktiskt varit här innan kan man säga. Han låg i magen när vi var här för två år sedan, så han hörde säkert när vi lyssnade på Aerosmith, säger Valeria.

Det paret ser fram emot mest på årets festival, förutom bröllopet då, är Def Leppard och Tenacious D.

– Det är inte många som kan säga att Def Leppard och Tenacious D har spelat på deras bröllop, säger Valeria och skrattar.

Sarah RätzerSkicka e-post
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons