Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Efter storbranden – då går länets tågtrafik som vanligt igen

Första budet var fredag 23 augusti – men nu öppnar södra stambanan mellan Malmö och Stockholm redan under onsdagsmorgon.
Tågsträckan Kristianstad-Hässleholm öppnar även den på onsdag efter förra veckans storbrand vid centralstationen i Hässleholm.
Blekinge • Publicerad 19 augusti 2019
Efterdyningarna efter förra veckans kraftiga brand vid centralstationen i Hässleholm påverkar tågtrafiken fram till onsdag morgon då Blekingebanan väntas gå som vanligt igen, enligt Trafikverket.
Efterdyningarna efter förra veckans kraftiga brand vid centralstationen i Hässleholm påverkar tågtrafiken fram till onsdag morgon då Blekingebanan väntas gå som vanligt igen, enligt Trafikverket.Foto: Johan Nilsson/TT

Det är fortsatt stopp i tågtrafiken vid Hässleholm centralstation efter onsdagens omfattande brand i en industribyggnad intill spårområdet.

Branden orsakade stora skador på kontaktledningar, signalsystem och spår på järnvägen vilket påverkade tusentals resenärer redan i förra veckan.

Annons

Under måndagsmorgonen gick Trafikverket ut med en ny prognos för när tågtrafiken väntas gå igång som vanligt igen. Under helgen räknade man med att få fart på södra stambanan mellan Malmö och Stockholm först på fredag den här veckan - nu ser det ut att bli på onsdag morgon för sträckan Alvesta-Höör.

Här saknas innehåll

Under onsdagsmorgonen väntas också sträckan Hässleholm-Kristianstad gå igång igen istället för de bussar som nu går mellan orterna.

För Blekingeresenärerna går just nu Öresundstågen som vanligt mellan Karlskrona och Kristianstad. Därefter är det ersättningsbussar mellan Kristianstad och Höör – för ett ytterligare byte till tåg mot Malmö och Köpenhamn.

Pågatågen mellan Karlshamn och Kristianstad är inställda, uppger Blekingetrafiken på sin hemsida.

Man får räkna med längre restid när bussar fram till onsdag morgon ersätter den ordinarie tågtrafiken.

Det här gäller enligt Trafikverket för tågstoppet förbi Hässleholm C:

• Onsdag morgon den 21 augusti öppnar Södra Stambanan på sträckan Alvesta - Höör.

• Onsdag morgon den 21 augusti öppnar även sträckan mellan Hässleholm - Kristianstad.

• Lördag morgon den 24 augusti öppnar Skånebanan på sträckan Hässleholm - Tyringe.

• Lördag morgon den 24 augusti öppnar även Markarydsbanan på sträckan Hässleholm - Markaryd.

Annons

• Från lördag den 24 augusti beräknas därmed samtliga avstängda sträckor vara öppna för trafik igen.

Trafikverket varnar för att det kan trots öppnande av sträckorna kan vara förseningar och kortare trafikstopp randen i Hässleholm.

– Det är en jätteinsats. Man arbetar i treskift för att få allting på plats så snabbt som möjligt. Det är närmare 30 personer i varje arbetsskift, säger Sara Lindström, presskommunikatör vid Trafikverket, till TT.

Här saknas innehåll

Thomas TörnqvistSkicka e-post
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons