Nyheter

Elvägsförslag till Blekinge lever vidare

Blekinge Artikeln publicerades
Foto: Pressbild

Blekinge vill ha en framtida elväg i länet – nu har förslaget gått vidare som en av fem Sverige-förslag.

Sydöstran har tidigare berättat om Region Blekinges önskan att få Sveriges första elväg, och enligt förslaget vill man utveckla en del av E22 och riksväg 15 till en elväg.

Nu har Region Blekinges ansökan gått ett steg vidare i processen hos Trafikverket. Tillsammans med Netport Science Park och intressenter från näringslivet vill man bli utvald i detta framtida pilotprojekt.

I april är tanken att berörda aktörer i Blekinge ska träffa Trafikverket i en workshop där man tillsammans ska jobba fram en formell vägplan.

Just nu är Blekinge ett av fem förslag som lever vidare och i början av maj kommer Trafikverkets definitiva besked om vilket av förslagen som man tänker välja.

 

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.