Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Engblom (M) om valet av Löfven: ”Ett nederlag för svensk politik”

Under fredagsmorgonen röstades S-ledaren Stefan Löfven fram till statsminister – så här tycker moderaten och riksdagsledamoten Annicka Engblom om det.
– Jag beklagar hur vissa partier har valt att hantera resultatet av höstens val, säger hon.
Blekinge • Publicerad 18 januari 2019
Annicka Engblom (M), från Karlskrona och riksdagsledamot.
Annicka Engblom (M), från Karlskrona och riksdagsledamot.Foto: Mattias Mattisson

Riksdagsledamoten Annicka Engblom (M) från Karlskrona var inte oväntat kritisk till att landet nu får Stefan Löfven som statsminister.

Hon röstade nej för tredje gången när det gäller Löfven – något som inte hjälpte när S-ledaren nu valdes av en majoritet i riksdagen under fredagen.

Annons

– Jag beklagar hur vissa partier har valt att hantera resultatet av höstens val. En majoritet av väljarna röstade mot ett fortsatt socialistiskt styre av landet, säger hon i ett pressmeddelande.

– Politiken hade att hantera och respektera det, men så blev inte fallet. Jag hoppas för framtiden att det är sista och enda gången vi får se en sådan svårbegriplig process.

Hon går även till attack mot Centern i Blekinge som nu ser sig som ett liberalt oppositionsparti den kommande mandatperioden.

Läs deras insändare här:

– Det går inte att, som Centern och Liberalerna nu försöker göra gällande, utgöra ett regeringsunderlag, samtidigt som man utropar sig som fortsatta oppositionspartier. Det är två oförenliga ståndpunkter. Det är att både vilja ha kakan och äta den. Det fungerar inte, tycker Annicka Englom.

Samtidigt kavlar hon nu upp ärmarna, trots bakslaget på riksnivå.

– Blekinge behöver mer av liberal och konservativ politik för sin utveckling och den målsättningen har inte förändrats med dagens beslut i riksdagen.

– Vi moderater kommer nu att gå i kraftfull opposition på riksnivå och utgöra den starkaste rösten för borgerlig politik, större frihet, trygghet och valfrihet för Sverige och Blekinge. Jag känner stark motivation och engagemang att ta mig an den uppgiften.

Thomas TörnqvistSkicka e-post
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons