Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Föreningar i Blekinge delar på 900 000

Boverket delar ut totalt 27,2 miljoner kronor i investeringsbidrag till 82 samlingslokaler runt om i landet – en knapp miljon landar i Nogersund, Bräkne-Hoby, Karlshamn och Fridlevstad.
Blekinge • Publicerad 24 maj 2019
Folkets hus i Karlshamn är en av fyra föreningar som får investeringsbidrag till sina lokaler av Boverket.
Folkets hus i Karlshamn är en av fyra föreningar som får investeringsbidrag till sina lokaler av Boverket.Foto: Henrik Brandberg

Pengarna, som är öronmärkta att gå till samlingslokaler, når fyra föreningar i Blekinge. Man kommer att dela på totalt 909 273 kronor.

Boverket beviljade sammanlagt 82 ansökningar (av 255) i hela Sverige till en summa av 27,2 miljoner kronor. För länets del kommer Föreningen Folkets hus i Karlshamn, Nogersunds hembygdsförening, Bräkne-Hoby bygdegårdsförening och Föreningarnas hus i Fridlevstad att få pengar.

Annons

Så här ser fördelningen ut:

Föreningen Folkets hus, Karlshamn - 319 273 kronor

Nogersunds hembygdsförening, Sölvesborg – 140 000

Bräkne-Hoby bygdegårdsförening, Ronneby - 200 000

Föreningarnas hus, Fridlevstad – 250 000

Tanken med investeringsbidraget är att det ska gå till allmänna samlingslokaler i socioekonomiskt utsatta områden.

Pengarna ska läggas på energibesparande åtgärder, ombyggnationer, tillgänglighetsanpassningar och standardhöjande reparationer, skriver Boverket i ett pressmeddelande.

Thomas TörnqvistSkicka e-post
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons