Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Fotbollsmamma: "Idrott för alla – inte bara eliten"

?Verkligen bra av er att ­lyfta fram barn och idrott!
Nyheter • Publicerad 17 januari 2012

Torsdagens intervju­person, Stefan Linders, fråga provocerade mig så att jag läste hela artikeln, hade kanske inte gjort det annars.

Håller helt med om att ­bara mammor hade nog ­ inte blivit så bra, men fler skulle balansera andan på och utanför planen.

Annons

Vill kommentera Stefans uttalande om att elit är inte fult, den stora utmaningen – ta hand om de som ej är bäst nu. Nej, elit är/ska inte vara fult men då är vi där igen, fokus på att alltid bli bäst.

De som inte vill bli bäst då? De som bara vill vara med och träna med kompis och vara med i gemen­skapen?De som inte vill bli bäst betyder inte att de inte vill bli bättre, men de faller ur förr eller senare eftersom de inte orkar med pressen. För den finns där, varför tränade inte du i går? Sjuk, bortrest, många läxor ...

Min son har tur att ha ­fantastiska tränare (pappor), men jag tycker att det ­saknas mer tydliga direktiv från klubbens sida att gå ut ­tydligt vad som gäller. Till exempel att inte toppa lagen, håll rena åldersgrupper etcetera. Det finns redan skrivet tror jag, men verkligheten ser inte riktigt ut så.

Det ska inte tränarna behöva göra. Konsekvensen blir att pappor formar olika regler i sina lag. Det ser ut si i det laget och så i ett annat.

IDROTT FÖR ALLA – inte bara elit.

VAD TYCKER DU?

Välkommen att delta i diskussionen om barn- och ungdomsidrotten. Vi vill veta både vad som är bra och vad som är mindre bra. Du kan skriva till oss på BLT, Ronnebygatan 20, 371 89 Karlskrona, slå en signal på 0455-77 000 och mejla kerstin.porshed@blt.se/mats.blennow@blt.se.

Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons