Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Genmäle angående anklagelser om kopplingar till påverkansorganisation

Obs! Detta är en artikel från tidningen Östra Småland/Nyheternas arkiv.
I en TT-notis den 18 augusti, som publicerades på Östra Småland/Nyheternas sajt, rapporterades att Kristdemokraterna skulle utreda kontakter som en kommunpolitiker, enligt Konflikt i P1, skulle ha haft med den kinesiska påverkansorganisationen Enhetsfronten.
Stockholm • Publicerad 13 september 2019 • Uppdaterad 17 september 2019
Detta är en insändare i Sydöstran. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Här följer ett genmäle från den utpekade kommunpolitikern, Lydia Liu (KD):

Artikeln med rubriken ”KD utreder koppling till Kina” som ni publicerade den 18.8 2019 illustrerades med bild på mig och hävdade ”att programmet Konflikt i P1 avslöjat att Lydia Liu, som är kommunpolitiker i Nacka, har träffat företrädare för Enhetsfronten i Sverige”. Det är inte sant att jag har haft någon koppling till Enhetsfronten, som enligt Konfliktprogrammet ägnar sig åt s.k. påverkansoperationer mot Sverige och Sveriges nationella säkerhet. Detta är allvarliga anklagelser som är i nivå med förräderi.

Annons

Det var Konflikts etniska profilering av mig som gjorde att man utpekade mig men inte alla andra som främjar det viktiga affärsutbytet mellan Sverige och Kina och regelbundet möter officiella kinesiska företrädare för att tala om investeringar i Sverige eller de stora projektmöjligheter som har öppnats inom ramen för Kinas Sidenvägsinitiativ. Innan radioprogrammet Konflikt kände jag inte ens till existensen av Enhetsfronten, vilket jag sa tydligt till radiojournalisterna.

Lydia Liu

Annons
Annons
Annons
Annons