Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Grillförbudet på egen tomt hävs

Från och med klockan fem på måndagseftermiddagen mildras eldningsförbudet i Blekinge. Det blir tillåtet att grilla på egen tomt.
Blekinge • Publicerad 13 augusti 2018
Grillförbudet mildras.
Grillförbudet mildras.Foto: SÖREN ANDERSSON / TT

Beslutet gäller grillning med bränslen som inte skapar risk för gnistor. Att grilla med ved som bränsle är därmed fortsatt förbjudet.

Orsaken till att förbudet mildras är de senaste dagarnas regn som lett till minskad brandrisk. Dock råder fortfarande stor brandrisk i Blekinge, skriver länsstyrelsen på sin hemsida.

Annons

– Vi har fortfarande brandflyget uppe en gång om dagen, och senast igår upptäcktes en brand i skogen inom länets område, säger Martin Peterson, tjänsteman i beredskap.

Det är i samråd med räddningstjänsten som länsstyrelsen gjort bedömningen att restriktionerna kan lättas. Beslutet gäller privatpersoner och företag som grillar på den egna tomten. Restauranger och campingar får tillåta grillning på samma villkor.

Det råder fortsatt förbud för engångsgrillar.

Anders NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons