Nyheter

Häktad våldtäktsman sålde sex i Karlskrona

Karlskrona Artikeln publicerades
Foto: Stefan Gustavsson / SvD / TT

Den 23-årige ölänning som nu sitter häktad, misstänkt för drygt hundratalet våldtäkter mot tre olika offer, alla unga flickor, har också ”sålt” en av dem, för sex med en person i Karlskrona.

– Jag vill inte gå in på hur han och offret hamnade i Karlskrona, men en person där har i varje fall köpt en sexuell tjänst av offret i fråga, via den nu misstänkte 23-åringen, som också tagit emot betalningen, uppger kammaråklagare Bengt Wahlström för Sydöstran.

– Köpet ägde rum under en tidsperiod mellan 2012 och 2016, och är ett av hittills sex belagda i sydöstra Sverige, och de har alla nu hunnit preskriberas, fortsätter han.

– Normalt hade det annars förskyllt personen i Karlskrona dagsböter.

Bengt Wahlström berättar att 23-åringen är ett tidigare helt oskrivet kort för polisen. I februari i år greps han emellertid, misstänkt för två grova våldtäkter och en grov misshandel, på Öland.

– Det är under den utredningen de nya misstankarna väckts, bekräftar Bengt Wahlström.

Sannolikt handlar det om fynd i datorer och mobiler. 23-åringen misstänks dels ha utnyttjat en underårig för sex vid ett mycket stort antal tillfällen, från det att han själv var 17 år.

– Jag vill i nuläget inte gå in på vare sig offrens kön eller åldrar, klargör Bengt Wahlström.

– Men offren är unga.

I samband med häktningen i eftermiddags tydliggjorde 23-åringens advokat att målsägarna samtliga är unga kvinnor.

Mellan hösten 2016 och våren 2017 handlar det om ett andra våldtäktsoffer, och tidigare i år alltså om ett tredje, som han redan satt häktad för.

Det är det första han på okänt sätt bjudit ut till andra, och som kopplerimisstankarna avser.

Bengt Wahlström vågar i nuläget inte ha någon uppfattning om hur lång tid som krävs för att kunna väcka åtal. Enligt uppgift har 23-åringen medgivit en del faktiska förhållanden, men förnekat brott.

– Jag tror inte vi får fler anknytningar till Blekinge än detta enda sexköp, säger Bengt Wahlström till sist.