Nyheter

Här är nattens händelser

Nyheter Artikeln publicerades

Nattens nyhetsrubriker lokalt, nationellt och internationellt.

Blekinge

Här har det varit en lugn natt, rapportera polisen.

Sverige

En 23-årig man avled av skadorna han fick när hans bil körde av vägen i Tuvan utanför Skellefteå under lördagskvällen.

Larmet om olyckan kom 22.39 och föraren fick vård på plats av ambulanspersonal, men fördes till sjukhus där han senare förklarades död av läkare.

Bilen är tagen i beslag för en utredning om vad som orsakat olyckan, uppger polisen i Västerbotten. (TT)

Tre unga män döms för de misslyckade stölderna på Scania Cup i påskas. Mitt i natten drog trion igång brandlarmet på skolan där deltagande ungdomar i basketturneringen låg och sov.

När salarna utrymdes smög sig männen in och länsade rummen på saker värda 150 000 kronor. När brandmännen upptäckte att det inte skett någon brand gick basketungdomarna tillbaka till salarna där de genast upptäckte stölderna, skriver Länstidningen Södertälje.

Tack vare att en av de drabbade hade funktionen "hitta din iPhone" kunde tjuvarna och värdesakerna spåras – till toaletten på skolan. Lärarna knackade på men fick svaret "vi bajsar".

De två 18-åringarna döms av Södertälje tingsrätt till fyra månaders villkorligt fängelsestraff och dagsböter. 16-åringen döms till två månaders villkorligt fängelsestraff och dagsböter. (TT)

Världen

Ubåten Nautilus som står i centrum i utredningen kring en svensk kvinnas försvinnande har tagits upp ur vattnet. Efter midnatt lyftes ubåten upp på kajen i hamnen i Köpenhamn.

Dykare har inte kunnat gå in i ubåten medan den låg i vattnet. Polisen har tidigare skrivit i ett pressmeddelande att ubåten ska köras iväg till en mer skyddad plats innan den undersök av polisens kriminaltekniker. Det ska ske under natten och under söndagen.

Tidigt på söndagsmorgonen såg det ut som att personal arbetade med att tömma ubåten på vatten, enligt TT:s fotograf på plats. Slangar var införda genom luckan i tornet.

– Om ubåtens inre är intakt kommer det sannolikt att finnas spår efter ett eventuellt brott. Om den först måste tömmas på saltvatten måste de skynda sig innan vattnet förstör biologiska spår, säger Kurt Kragh, tidigare mordutredare vid danska polisen, till Ekstrabladet. (TT)

En 34-årig man i delstaten New York i USA har gripits misstänkt för att ha slagit ihjäl sin mamma, sin syster och ytterligare en kvinna med en hammare.

Kropparna hittades natten till lördagen. En fjärde kvinna överlevde attacken och vårdas på sjukhus.

Enligt polisen hade mannens mamma nyligen kastat ut honom hemifrån. När han upptäckte att dörrarna var låsta tog han en hammare, bröt sig in genom källardörren och attackerade kvinnorna i huset. (TT)

Polisen i Köpenhamn har ännu en natt fått åka ut på larm om skottlossning. Två personer har skottskadats på Nørrebrogade och förts till sjukhus, men utan livshotande skador.

Flera tomhylsor har hittats, twittrar polisen. Ett stort område kring den kraftigt trafikerade gatan spärrades av kring midnatt.

Ingen har gripits efter skjutningen, en i raden av över tjugo skottlossningar i huvudstaden på två månader. (TT)