Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Här är nattens händelser

Polisen berättar att det har varit en mycket lugn natt i Blekinge.
Publicerad 12 oktober 2017
Här är nattens händelser.
Här är nattens händelser.Foto: Johan Nilsson/TT

Sverige

Ett tåg med farligt gods har spårat ur vid tågstationen i Ludvika. Larmet kom in 02.24. Tio av tågets 36 vagnar ligger över fem spår.

Annons

– Det är ett långt godståg och en av vagnarna brann med tio meter höga lågor. Branden verkar ha släckts utav sig själv, säger Peter Persson vakthavande i polisregion Bergslagen, till TT.

Även flera kontaktledningar är nerrivna vid stationen. Vad som orsakat urspårningen är oklart. Lokföraren är oskadad och har pratat med polisen.

Det finns i nuläget inget som tyder på att något farligt gods läckt ut. (TT)

En brand rasade i en fastighet med butiker och bostäder i centrala Laholm sent på onsdagen. Räddningstjänst och polis larmades till platsen strax efter klockan 23.

– Räddningstjänsten gick in med rökdykare i en fotobutik på nedervåningen och utrymde lägenheterna där uppe så att alla kom ut oskadda, säger Henrik Sterner, pressinformatör vid polisregion Väst.

Vittnen som larmade SOS säger att lågor slog ut från byggnaden och att det var mycket rök.

– När räddningstjänsten går in i fotobutiken så väller det ut svart rök, säger Sterner.Enligt Sterner rör det sig om ganska stora inventarievärden. Polisen har spärrat av fastigheten och inlett en förundersökning på mordbrand. (TT)

Världen

Presidentvalet i Kongo-Kinshasa kommer inte att ske förrän i början av 2019, meddelar landets valkommission.

Annons

Den sittande presidenten Joseph Kabila vägrade avgå när hans andra mandatperiod löpte ut i slutet av förra året. Efter oroligheter med många dödsoffer slöts ett avtal om att presidentval skulle hållas i slutet av 2017. Nu säger valkommission att den behöver ytterligare runt 500 dagar för att förbereda valet. (TT)

Totalt 13 000 kycklingar har bränts inne på en gård i Tolga i norska Hedmark. Polisen larmades om en övertänd byggnad med fåglar i sent på onsdagskvällen. Räddningstjänsten bedömde att varken byggnaden eller kycklingarna gick att rädda. Det fanns ingen spridningsrisk.

Inga människor har skadats i samband med branden. (TT)

Ida ÖsterbergSkicka e-post
TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons