Nyheter

Här är nattens händelser

Nyheter Artikeln publicerades
Foto: Johan Nilsson/TT

Ett urval av nattens rubriker – lokalt och i omvärlden.

Blekinge

Natten i länet ska ha varit lugn, utan några större polisiära händelser.

Skåne

Polisen tar in extra utredare sedan två våldtäkter inträffat på kort tid i Malmö. I båda fallen rör det sig om flera misstänkta gärningsmän, rapporterar SVT Skåne.

Den ena våldtäkten inträffade i området Segevång i lördags i ett grönområde och den andra natten till onsdag vid Södervärn.

Under helgen kommer polisen att vidta flera åtgärder och insatser för att försöka lösa brotten.

– Vi är mycket intresserade av allmänhetens observationer från dessa platser under de aktuella tidpunkterna, säger Rickard Lindqvist till SVT.

Enligt polisen finns i nuläget inga kopplingar mellan de två våldtäkterna. (TT)

Sverige

Polisen kallades till en restaurang i Ödeshög i Östergötland sedan en av gästerna hittat en pistol på toaletten, skriver Corren.

Kvinnan som hittade vapnet kom ut från damtoaletten och bad personalen att ta hand om fyndet. Enligt uppgifter till tidningen ska det handla om en oladdad pistol.

Vapnet har nu hämtats av polisen och ska undersökas, enligt Torbjörn Lindqvist, vakthavande befäl hos polisen. (TT)

 

Polisen larmades till en lägenhet i Enköping sedan två män hamnat i bråk och den ene skurit av två fingrar av den andre, skriver Enköpings-Posten.

En man i 37-årsåldern greps på platsen misstänkt för grov misshandel. Den skadade mannen, som är i 65-årsåldern, fördes till sjukhus, likt den misstänkte gärningsmannen som hade lindriga skador.

Orsaken till bråket är oklar.(TT)

 

Världen

Ett jordskalv med magnituden 6,3 har drabbat en avlägsen del av Tibet, uppger amerikanska USGS.

Skalvet inträffade på Tibetplatån i regionen Nyingchi. Skalvets centrum var i ett obebott område och de regionala myndigheterna har inte fått några rapporter om dödsfall. Inledningsvis rapporterades skalvet ha magnituden 6,7.

Epicentrum var på en mils djup, 24 mil från städerna Along, Pasighat och Tezu i Indien. Tibet är sedan 1950 en del av Kina. (TT)

 

Amerikanska soldater har rapporterat fler än 20 000 sexuella övergrepp inom militären de senaste åren, visar en färsk rapport från Pentagon.

Inom armén, den största grenen inom militären, rapporterades 8 294 fall under tiden från 2013 till 2016 som omfattas av rapporten.

Det amerikanska försvarshögkvarteret följer regelbundet upp och släpper statistik om övergrepp inom militären. Sedan 2012 har antalet rapporterade sexuella övergrepp minskat. (TT)