Nyheter

Här är nattens händelser

Nyheter Artikeln publicerades
Foto: Johan Nilsson/TT

En man, som misstänks för olaga hot i Karlskrona, anhölls under natten.

Blekinge

Händelsen ska ha inträffat i Karlskrona vid 22-tiden på fredagen. Närmare detaljer om vad som hänt är i nuläget okända, men enligt polisen ska det hela ha varit familjerelaterat.

Vid 04-tiden på lördagen inträffade en singelolycka på väg 15, strax utanför Jämshög. Enligt SOS Alarm ska en personbil ha kört på vilt, men föraren ska ha klarat sig utan skador.

 

Sverige

En kraftig brand har rasat i en industrilokal i Upplands-Bro under natten. Räddningsmanskap från fyra stationer har arbetat med släckningsarbetet.

– Vi har en station kvar på eftersläckning. Vi beräknar vara kvar där några timmar till i alla fall. Det är bara eftersläckning och kontroll kvar, säger Tony Frank, ledningsbefäl vid Storstockholms brandförsvar till TT, tidigt på morgonen.

Det var ett lager fult med lastpallar som brann, byggnaden totalförstördes. Det är oklart hur branden startade.

– Nu blir det polisen som utreder brandorsaken, säger Frank.

Det finns inga rapporter om skadade. (TT)

 

Världen

Två personer har omkommit och tiotals byggnader har skadats i det kraftiga jordskalv som skakade den tätbefolkade ön Java i Indonesien sent på fredagen.

Skalvet, med magnituden 6,5, kom strax före midnatt och kändes över hela ön, även i höga kontorsbyggnader och flerfamiljshus som svajade i huvudstaden Jakarta, runt 20 mil bort från skalvets centrum.

Regionerna Tasikmalaya, Pangandaran och Ciamis på västra Java drabbades värst. Vägar på Java blockerades av fordon då människor försökte fly kustområdena i rädsla för en tsunami, varningen hävdes dock efter ett par timmar. (TT)

En domare i Pennsylvania har tillfälligt stoppat ett beslut från USA:s president Donald Trump om att arbetsgivare inte längre ska tvingas betala för kvinnliga anställdas preventivmedel i sjukförsäkringar.

Domaren Wendy Beetlestone anser att Trumps beslut kan skada tusentals kvinnor. Regeringen väntas överklaga domarens beslut. (TT)