Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Här är nattens händelser

Nattens nyhetsrubriker lokalt, nationellt och internationellt.
Nyheter • Publicerad 18 februari 2018
Foto: Johan Nilsson/TT

Blekinge

Här har det varit en lugn natt, rapporterar polisen.

Annons

Sverige

Människohandeln ökade i Sverige under förra året jämfört med året innan, enligt länsstyrelsernas nationella sammanställning.

Totalt identifierades 225 offer, vilket är 75 fler än 2016, rapporterar Sveriges Radio Ekot. En tredjedel av dessa är barn. Den största andelen utnyttjades för sexuella ändamål och till tiggeri.

Länsstyrelsernas sammanställning visar att barnen huvudsakligen kommer från Afghanistan, Bulgarien, Marocko, Nigeria, Rumänien och Sverige. (TT)

En kvinna skadades och en kattunge blev uppäten när två främmande hundar rusade in på en villatomt i Kramfors förra veckan.

Husägaren vaknade av oväsen och rusade ut på gården där hon fick se två hundar attackera hennes kattunge.

Kvinnan försökte med alla medel få hundarna att släppa katten, men misslyckades och skadades så illa att hon tvingades uppsöka vårdcentralen, skriver Västerbottens-Kuriren.

När polisen kom fram lyckades de få en glimt av hundarna som fortfarande befann sig i området. De försvann dock snabbt från platsen och en polisanmälan har upprättats. (TT)

Tre maskerade män attackerade en fritidsgård i Eskilstuna under lördagskvällen.

Männen gick till attack mot fritidsgården vid 21.30-tiden och sköt raketer mot lokalen som rökfylldes. De bröt också upp gatusten utanför fritidsgården, skriver Aftonbladet. Ingen skadades och männen kunde gripas strax efter dådet, misstänkta för våldsamt upplopp.

Annons

10–15 ungdomar var på plats i området och polisen beskriver det som stökigt. (TT)

Världen

Bara 44 procent av fransmännen är nöjda med president Emmanuel Macron, enligt en opinionsmätning från institutet Itop i tidningen Le Journal du Dimanche.

Förtroendet har fallit sex procentenheter sedan januarimätningen, till den lägsta siffran sedan i oktober då Macron hade 42 procents stöd.

Regeringen aviserade nyligen planer på att förändra den offentliga sektorn, ett område där Frankrike lägger stor del av budgeten jämfört med andra länder. (TT)

Polisen utredde skolskytten Nikolas Cruz 2016 sedan han skadat sig själv på en video i sociala medier. I förhör sade han då att han ville köpa ett vapen.

Utredarna ansåg dock att han fick tillräckligt med hjälp från skolan och från psykologer, enligt lokala medier.

Den federala polisen FBI har tidigare medgett att man missade att utreda ett tips om Cruz, inringt i januari i år. Cruz sköt i veckan ihjäl 17 personer på en skola i Florida, USA. (TT)

Fredrik TanoSkicka e-post
KB/TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons