Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Här är nattens händelser

Nattens nyhetsrubriker lokalt, nationellt och internationellt.
Nyheter • Publicerad 24 mars 2018
Foto: Johan Nilsson/TT

Blekinge

En man greps under fredagskvällen i Karlskrona misstänkt för grov misshandel.

Annons

Händelsen inträffade utomhus på Mariebergsvägen i Karlskrona vid klockan 21.40. Enligt polisen är bakgrunden till misshandeln oklar.

– Målsäganden har inte fått några allvarliga skador men misshandeln rubriceras som grov eftersom han blivit sparkad i huvudet. Han har även tagit emot ett antal knytnävsslag i ansiktet och blivit sparkad i ryggen, säger Kurt-Erik Gunnarsson, jourhavande förundersökningsledare vid polisen.

Den gripne mannen, som är i 30-årsåldern, anhölls även senare under kvällen.

Senare inträffade ännu en grov misshandel i Karlskrona, där en man i 20-årsåldern fick ta emot både sparkar och slag av tre-fyra okända gärningsmän utanför ett matställe i Karlskrona.

Det var strax efter klockan två som polisen fick larm om ett bråk utanför matstället på Kyrkogatan. Enligt polisen är det oklart vad som ligger bakom bråket men det ska ha föranletts av en dispyt på ett nöjesställe i stan.

Mannen i 20-årsåldern ska ha fått ta emot både slag och sparkar och tog sig efter händelsen på egen hand till akuten för kontroll. Polisen har inga övriga uppgifter om hans skadeläge.

Inget tillhygge ska ha använts utan misshandeln rubriceras som grov eftersom målsäganden bedöms ha varit i ett sådant underläge med tanke på att det var flera personer som gav sig på honom.

Ingen har gripits misstänkt för brottet.

Vid klockan 05.45 fick räddningstjänsten rycka ut till Barrstigen på Lugnet i Ronneby, efter ett larm om bilbrand.

Det är i nuläget oklart hur pass omfattande skador bilen har fått efter branden men polisen har upprättat en anmälan om skadegörelse genom brand.

Annons

Sverige

Två personer har omkommit i en trafikolycka i Lerum öster om Göteborg.

De två omkomna männen, en i 60-årsåldern och en i 75-årsåldern, var förare i varsin personbil och mötte en lastbil i en kurva på en mindre väg.

– På något vis släpper släpet från lastbilen, åtminstone delvis, och det kommer ut i mötande körfält. Just då passerar de två personbilarna och får det på sig, säger polisens vakthavande befäl Martina Saghamre till TT.

Ytterligare en person satt i den ena personbilen, men klarade sig oskadd.

Olyckan inträffade strax efter klockan 17 på fredagen och vägen stängdes av i flera timmar under ett stort räddningspådrag.

Polisen har tagit samtliga fordon i beslag och ska utreda om lastbilens förare kan ha gjort sig skyldig till vårdslöshet i trafik. (TT)

Ett varningsskott avlossades när en knivbeväpnad man greps i Tierp vid midnatt.

– Han påträffades av en slump men ungefär samtidigt fick vi även ett larm om att det var en man som betedde sig hotfullt, säger Daniel Ågren, RLC-befäl vid polisregion Mitt.

Polisen hotades av mannen som vägrade släppa kniven. Då avlossades varningsskottet och mannen sprejades med pepparsprej och avväpnades.

Annons

Ingen skadades allvarligt i samband med händelsen.

Den gripne misstänks för försök till grovt våld mot tjänsteman alternativt grovt hot mot tjänsteman, våldsamt motstånd och brott mot knivlagen. (TT)

Världen

Belysningen på Eiffeltornet i Paris släcktes vid midnatt för att hedra offren för fredagens dåd, där en gärningsman som sade sig tillhöra IS dödade tre personer i en serie attacker i Frankrike. En tyst minut hölls även på arenan Stade de France.

Terrorhotnivån i Frankrike är fortsatt hög efter en rad attacker i landet där mer än 240 människor har dödats sedan 2015. (TT)

Två lastbilschaufförer har dömts till fängelse för en trafikolycka i Buckinghamshire i Storbritannien förra sommaren, där 8 personer omkom, rapporterar BBC.

Den ena av männen, 31, döms till 14 års fängelse, för att ha orsakat den dödliga olyckan. Den andre mannen, 54, döms till 40 månaders fängelse efter att ha erkänt att han orsakat olyckan genom vårdslöshet i trafiken.

Domaren, Francis Sheridan, säger att 31-åringen, som var rattfull vid händelsen, inte har visat någon ånger för det inträffade och försökt skylla olyckan på andra. 54-åringen talade i högtalartelefon och använde lastbilens farthållare när lastbilarna krockade med en minibuss.

Sheridan säger att trafikolyckan är en av de allvarligaste i Storbritannien på mer än 26 år. (TT)

Fredrik TanoSkicka e-post
TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons