Nyheter

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Nyheter Artikeln publicerades
Foto:Bertil Ericson/TT, Johan Nilsson/TT

Utanför Svängsta slutade en bilfärd i en trädgård samt med misstänkt grovt rattfylleri.

Blekinge

Strax före klockan 23 på lördagskvällen ska en singelolycka med personbil ha inträffat i Åkeholm norr om Svängsta.

Det finns inga uppgifter om skadade personer.

– Man har kört in i uppringarens trädgård, säger Calle Persson, pressinformatör vid polisen i region syd.

Föraren, en man i 40-årsåldern, fick göra utandningsprov och misstänks för grovt rattfylleri. Han greps strax efter klockan 01. Mannen anhölls senare under natten.


Skåne

En man i 25-årsåldern har gripits i Kristianstad misstänkt för relationsbrott på lördagskvällen.

Mannen greps av polis tidigt under natten till söndagen. Han anhölls senare.

– Han är misstänkt för att ha hotat och misshandlat sin fru, säger Christer Nilsson, jourförundersökningsledare vid polisen sydvästra Götaland.

Läs mer: Man anhållen för relationsbrott

Räddningstjänsten ryckte ut och släckte en moped som brann i Kristianstad under natten till söndagen.

Larmet om branden vid Långebro kom strax före klockan 02.30. Polis skickades också till platsen.

Ingen person skadades i samband med branden.

Läs mer: Moped i brand


Sverige

Skott tros ha avlossats mot en hyresfastighet i Jönköping och orsakat skador på entrédörren.

– Vi har precis avslutat den tekniska undersökningen och har gjort fynd på platsen som har betydelse i utredningen, säger Mikael Ehne, vakthavande befäl vid polisregion Öst, till TT.

Larmet kom in till polisen vid klockan halv två på natten. Under söndagen kommer polisen att göra en analys av vilka som bor i fastigheten och om det finns en hotbild mot någon av dem.

Ingen person är gripen med anledning av händelsen, som inledningsvis utreds som vapenbrott och skadegörelse. (TT)

En man är svårt skadad efter att ha attackerats på Hisingen i Göteborg.

– Allt tyder på att han har haft jättetur, för vi har kunnat ha ett litet kort samtal med honom. Det var det ingen som trodde från början. Vi vet inte om det är kniv eller något annat vasst föremål, säger Ann-Christin Löfstrand, vakthavande befäl vid polisen i region Väst, till TT.

Mannen har fått flera hugg mot överkroppen.

– Det finns många frågetecken om det är ett rent överfall, om det är ett rån som har gått snett eller något annat, säger Ann-Christin Löfstrand.

Händelsen utreds som försök till mord eller dråp. Ingen är gripen med anledning av händelsen. (TT)

En man i 25-årsåldern sitter anhållen misstänkt för en grov misshandel i Arvika på lördagskvällen.

– Den misstänkte ska ha dunkat målsägandes huvud mot en parkbänk så att han har fått en misstänkt käkbensfraktur och tandskador, säger Jan-Åke Sjöström, vakthavande befäl vid polisen i region Bergslagen.

Händelsen ska ha inträffat vid 22-tiden i närheten av stadsparken. Den misstänkte greps och den skadade mannen, som är i 55-årsåldern, fördes till Sjukhuset Arvika.


Världen

Minst 24 människor har omkommit i en skogsbrand i Pedrógão Grande, i centrala Portugal. Tio personer har allvarliga skador.

– Det är en stor tragedi. För närvarande har 24 bekräftats döda, men dödsiffran kan komma att stiga, säger landets president Marcelo Rebelo de Sousa, som rest till området.

Tidigare meddelade inrikesminister Jorge Gomes att de flesta av dem som omkommit brändes till döds i sina bilar när de fångades i lågorna på vägen mellan Figueiró dos Vinhos och Castanheira de Pera.

Minst 20 har skadats. Bland de skadade finns 14 civila, varav 10 har allvarliga skador, och sex brandmän.

– Nu prioriterar vi att få kontroll på branden, efter det ska vi försöka reda ut vad som har hänt, säger Rebelo de Sousa. (TT)

Minst tre kvinnor omkom och nio skadades i en explosion i ett exklusivt köpcentrum i Colombias huvudstad Bogotá. Stadens borgmästare kallar dådet för en terrorattack.

Bogotás borgmästare Enrique Peñalosa fördömer attacken på Twitter:

"Denna fega terrorattack i köpcentret Centro Andino är djupt oroande" skriver han, utan att ge några detaljer kring händelsen.

Enligt polisen inträffade explosionen vid damernas toalett vid fem-tiden på eftermiddagen. Det var fullt med kunder som handlade inför fars dag i köpcentret. En 23-årig fransk kvinna ska finnas bland de döda.

Minst tio personer har omkommit i en bussolycka i nordöstra Brasilien, och flera har skadats.

Bussen, som ska vara en turistbuss, välte och kanade efter den olycksdrabbade vägen som har kommit att kallas "dödens väg".

Enligt medieuppgifter ska minst 30 personer ha omkommit på den dåligt underhållna vägsträckan i år. Det är oklart hur många som fanns i bussen när olyckan inträffade. (TT)