Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Två skadade i krock i Mjällby. Trolig svartsjuka ledde till biljakt i nordöstra Skåne.
Publicerad 4 december 2017
Foto: Johan Nilsson/TT

Blekinge

Strax före klockan 07 på måndagsmorgonen ska en personbil ha kört in i släpet till en lastbil på Hälleviksvägen vid Mjällby. Räddningstjänst, polis och ambulans skickades till platsen där två personer ska ha skadats, enligt uppgifter till polisen.

Annons

Skåne

Sent på söndagskvällen ska en märklig biljakt ha inträffat i nordöstra Skåne. Polisen uppger att det handlar om ett svartsjukedrama.

Färden började i Näsum och gick mot Kristianstad.

– En man kör med sin bil på en annan persons bil och så blir det någon form av biljakt där han försöker preja honom av vägen ett antal gånger, säger Christer Nilsson, jourförundersökningsledare vid polisen i sydvästra Götaland.

Den utsatte mannen, som själv ringde polisen, ska sedan ha lyckats ta sig ifrån den andre. Ingen av de iblandade männen ska ha skadats fysiskt vid händelsen.

Den misstänkte mannen, som är i 40-årsåldern, greps. Brottsrubriceringen är försök till grov misshandel.

Mitt i natten till måndagen ska en lastbil stå över båda körfälten på E65 i höjd med Rydsgård mellan Skurup och Ystad.

SOS Alarm uppger att lastbilen åkt in i mitträcket i riktning mot Malmö. Man fick uppgift om händelsen klockan 02.45. Det är halt på platsen och lastbilen behövde bärgas, uppgav vakthavande befäl vid polisen i region syd.

En personbil uppgav vara inblandad i en singelolycka på Egna hem i Kristianstad på natten till måndagen. SOS Alarm fick kännedom om händelsen klockan 04.22. Olyckan ska ha skett vid korsningen mellan Kanalgatan och Sommarlustvägen.

Räddningstjänsten uppger att bilen åkt av vägen. Ingen person ska ha skadats fysiskt och det ska heller inte ha blivit något läckage från bilen.

Annons

Sverige

Tre personer har förts till sjukhus efter en trafikolycka på riksväg 35 utanför Linköping.

Det var vid 23.30-tiden på söndagskvällen som bilen körde av vägen och voltade.

Polisen bedömer att bilens hastighet i kombination med det hala väglaget varit bidragande till olyckan. (TT)

En man i 75-årsåldern omkom på söndagen i en trafikolycka i Djursholm norr om Stockholm.

Enligt Aftonbladet blev mannen påkörd vid ett övergångsställe strax efter klockan 16. Polisen uppgav senare att hans skador varit så omfattande att han avlidit.

Kvinnan som körde på honom misstänks nu för grov vårdslöshet i trafik och grovt vållande till annans död, skriver tidningen. (TT)

Världen

Parlamentet i Australien har inlett debatten om att legalisera samkönade äktenskap i landet, sedan en klar majoritet röstat för förslaget i en folkomröstning som avslutades den 7 november.

Målet är att en omröstning i frågan ska ske innan ledamöterna går på julledighet om två veckor.

Annons

En av ledamöterna Tim Wilson, passade på att fria när han höll sitt framförande. Hans partner, Ryan Bolger, som följde debatten på plats svarade ja. (TT)

Oppositionskandidaten Salvador Nasralla uppmanar landets militär att göra uppror och inte implementera utegångsförbudet som regeringen utlyst i landet sedan dödliga protester brutit ut efter valet förra helgen.

Tusentals människor slog på kastruller och blåste i horn när de marscherade genom huvudstaden Tegucigalpa till stöd för Nasralla, som anklagar regeringen för valfusk. Liknande scener utspelade sig i flera andra större städer i landet. (TT)

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons