Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

En lugn natt i Blekinge, utan några större polisiära händelser.
Publicerad 17 december 2017
Foto: Johan Nilsson/TT

Sverige

En man som försökte klättra över en gallergrind i Norrköping fastnade och blev spetsad. En kvinna som såg mannen larmade polisen som fick rycka ut.

Annons

– Han var spetsad i benet och i rumpan och eventuellt någon annanstans på kroppen, det var lite oklart, säger Tor Sevelius, vakthavande befäl i polisregion Öst, till TT.

Poliserna som kom till platsen kunde inte annat än att hålla upp mannen för att försöka lindra smärtan i avvaktan på ambulans och räddningstjänst, som kunde plocka ner mannen med hjälp av stegar.

Mannen fördes med ambulans till sjukhus. Skadeläget är oklart. Han är inte misstänkt för något brott. (TT)

Flera personer var inblandade i ett slagsmål ombord på en buss som körde längs Hallstaviksvägen i Stockholms län, skriver Upsala Nya Tidning.

– Chauffören blev chockad och fick springa ut från bussen eftersom det var tre till fyra personer som slogs, säger Johan Lindén, RLC-befäl vid polisregion Mitt

Polisen kallades till platsen och kunde gripa en person misstänkt för misshandel. (TT)

Världen

Fem människor omkom och minst 15 saknas efter det jordskred som drabbat samhället Villa Santa Lucia i södra Chile, nära en populär nationalpark.

En video filmad från en helikopter visar att en stor del av samhället har begravts under lera. Räddningsarbetare söker efter de som saknas efter katastrofen.

Annons

Skredet följde på kraftiga skyfall då över 110 millimeter regn föll under ett dygn, enligt landets myndigheter.

En skola och flera hem och vägar förstördes, och även en vallokal som skulle ha använts i Chiles presidentval under söndagen. (TT)

Honduras president Juan Orlando Hernández syster och fem andra har omkommit i en helikopterkrasch, uppger militären. Hilda Hernández var en av presidentens rådgivare.

Helikoptern hittades utan överlevande runt åtta mil från huvudstaden Tegucigalpa.

Politisk oro råder i landet efter presidentvalet den 26 november. Hernández har uppgetts ha fått flest röster i valet, ett resultat som ifrågasätts av oppositionen. Ingen segrare har utsetts. (TT)

Cecilia KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons