Nyheter

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Nyheter Artikeln publicerades
Foto: Johan Nilsson/TT

En natt utan större polisiära händelser i Blekinge. Ung man livshotande skadad i trafikolycka utanför Eslöv.

Skåne

En 19-årig man har förts till sjukhus efter en trafikolycka på väg 113 vid Stabbarp utanför Eslöv. Enligt polisen fick han livshotande skador.

Händelsen inträffade vid 03-tiden på natten till söndagen. Polis skulle kontrollera bilen, men den ska då ha försvunnit utan att patrullen kunde göra det.

När man sökte efter bilen ska polis sedan ha upptäckt att den åkt av vägen och krockat med några träd. Mannen kördes till Skånes universitetssjukhus i Lund. Sjukvården uppger att han har allvarliga skador.

En personbil uppges ha börjat brinna i Sjöbo tidigt på söndagsmorgonen. SOS Alarm fick uppgift om händelsen klockan 06.42. Räddningstjänsten åkte till platsen och släckte.

Enligt inre befäl vid Räddningstjänsten syd brann det från motorrummet, en brand som förmodligen börjat under färd.

Ingen person ska ha skadats fysiskt.

Vid midnatt ska unga personer ha åkt runt i en bil i Svedala och slängt ut fyrverkerier. Och vid 02-tiden meddelades polisen att två personer skjutit in raketer i en biltvätt. Ingen har gripits för detta på söndagsmorgonen.

Sverige

En man har skjutits till döds i ett garage i Rinkeby i Stockholm tidigt på söndagsmorgonen, skriver polisen på sin hemsida.

Mannen avled sedan polisen anlänt till platsen.

Polisen har inlett en förundersökning om mord. Garaget har spärrats av på grund av den tekniska undersökningen. (TT)

En person i Trollhättan har blivit skjuten i ansiktet med ett luftvapen, skriver Aftonbladet.

Vilka skador mannen har fått är inte känt.

– Det är inte livshotande på något sätt i alla fall, säger Johan Ljung, vakthavande befäl vid polisregion Väst, till tidningen.

Polisen kallades till platsen i stadsdelen Överby vid klockan 01.30 och arbetar på platsen. Händelsen utreds som grov misshandel. (TT)

Världen

Minst 30 människor har omkommit i en bussolycka i Kenya, enligt kenyanska polisen. Ytterligare 16 ska ha skadats i vad polisen beskriver som en frontalkrock mellan en buss och en lastbil.

– Samtliga kroppar har bärgats från vraket och de skadade har förts till sjukhus, säger Zero Arome, talesperson för trafikpolisen.

Olyckan inträffade omkring klockan ett på natten svensk tid, nära staden Nakuru i mellersta Kenya. (TT)

Minst tio personer har omkommit och två skadats i en trafikolycka i sydvästra Mexiko i närheten av turistorten Acapulco.

Två bilar och en motorcykel var inblandade i olyckan i delstaten Guerrero, enligt myndigheterna.

Två barn under fem år har omkommit. De övriga offren är mellan 26 och 76 år gamla. Det är oklart om några utländska medborgare finns bland dödsoffren.

Det är mycket trafik på vägarna i landets populära turistområden då människor letar sig ut till stränderna under julledigheten. Förra veckan omkom tolv personer, däribland två svenskar, i en bussolycka på Yucatánhalvön. (TT)

Demonstranter angrep ett stadshus i Irans huvudstad Teheran i samband med att protesterna mot Irans regim fortsatte för tredje dygnet i rad. Regimen svarade med att tillfälligt stänga ner internet.

Regeringen hade varnat för att de skulle kapa internettillgången till mobiltelefoner om de "olagliga sammankomsterna" fortsatte. Strax före midnatt stängdes internet ner i huvudstaden, men började senare fungera igen. (TT)