Nyheter

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Nyheter Artikeln publicerades
Foto: Johan Nilsson/TT

En natt utan några större polisiära händelser i Blekinge.

Skåne

Två män greps under onsdagskvällen i Svedala utanför Malmö, misstänkta för bland annat grov misshandel och försök till människorov.

Enligt polisen ska männen misshandlat en man i Ystad, som fick föras till sjukhus. De ska även ha hotat en annan man med ett vapenliknande föremål innan de försvann i en bil.

Efter en kortare jakt kunde polis gripa männen, norr om Svedala uppger Ystad Allehanda.

 

Sverige

Fyra män åtalas för grovt narkotikabrott sedan polisen i september hittade över sju kilo knark i ett källarförråd i Sundsvall.

Enligt åtalet var de sju kilona cannabisharts och 389 gram amfetamin avsedda för försäljning. Brottet bedöms som grovt eftersom det handlar om en stor mängd narkotika.

I beslaget finns förutom drogerna, bland annat påsar, väska, våg, sked, narkotikaklassade tabletter och två kapslar med narkotikaklassad medicin. (TT)

 

Världen

Minst 23 civila har dödats i det rebellkontrollerade östra Ghouta, nära Syriens huvudstad Damaskus, uppger det oppositionella Syriska människorättsobservatoriet (SOHR). Tre av dem är barn.

Enligt SOHR, som bevakar kriget från Storbritannien, dödades lejonparten av offren i räder genomförda av ryskt stridsflyg.

En representant för SOHR säger till AFP att 18 personer dödades i ryska flygräder mot staden Misraba, och de resterande i artilleribeskjutning från syriska regeringsstyrkor. (TT)

Frankrikes president Emmanuel Macron planerar en lagstiftning mot att sprida falska nyheter "för att skydda demokratin", särskilt i valtider, sade han i sitt nyårstal.

Detaljer kommer att presenteras inom kort, men han sade att webbplatser som sprider falska nyheter ska kunna blockeras, information tas bort och användarkonton stängas.

Macron, som valdes i maj, har tidigare anklagat ryska RT och Sputnik för att ljuga och sprida propaganda. (TT)