Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

En natt utan några större polisiära händelser i Blekinge.
Publicerad 4 januari 2018
Foto: Johan Nilsson/TT

Skåne

Två män greps under onsdagskvällen i Svedala utanför Malmö, misstänkta för bland annat grov misshandel och försök till människorov.

Annons

Enligt polisen ska männen misshandlat en man i Ystad, som fick föras till sjukhus. De ska även ha hotat en annan man med ett vapenliknande föremål innan de försvann i en bil.

Efter en kortare jakt kunde polis gripa männen, norr om Svedala uppger Ystad Allehanda.

Sverige

Fyra män åtalas för grovt narkotikabrott sedan polisen i september hittade över sju kilo knark i ett källarförråd i Sundsvall.

Enligt åtalet var de sju kilona cannabisharts och 389 gram amfetamin avsedda för försäljning. Brottet bedöms som grovt eftersom det handlar om en stor mängd narkotika.

I beslaget finns förutom drogerna, bland annat påsar, väska, våg, sked, narkotikaklassade tabletter och två kapslar med narkotikaklassad medicin. (TT)

Världen

Minst 23 civila har dödats i det rebellkontrollerade östra Ghouta, nära Syriens huvudstad Damaskus, uppger det oppositionella Syriska människorättsobservatoriet (SOHR). Tre av dem är barn.

Annons

Enligt SOHR, som bevakar kriget från Storbritannien, dödades lejonparten av offren i räder genomförda av ryskt stridsflyg.

En representant för SOHR säger till AFP att 18 personer dödades i ryska flygräder mot staden Misraba, och de resterande i artilleribeskjutning från syriska regeringsstyrkor. (TT)

Frankrikes president Emmanuel Macron planerar en lagstiftning mot att sprida falska nyheter "för att skydda demokratin", särskilt i valtider, sade han i sitt nyårstal.

Detaljer kommer att presenteras inom kort, men han sade att webbplatser som sprider falska nyheter ska kunna blockeras, information tas bort och användarkonton stängas.

Macron, som valdes i maj, har tidigare anklagat ryska RT och Sputnik för att ljuga och sprida propaganda. (TT)

Cecilia KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons