Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

En man har gripits misstänkt för ett mordförsök på en nöjesställe i Karlskrona.
I Ronneby hittades narkotika på en adress och en man greps.
Publicerad 21 januari 2018
Foto: Johan Nilsson/TT

Blekinge

Polis larmades om ett bråk på en nattklubb i Karlskrona vid 03-tiden på söndagen. På plats greps en man i 20-årsåldern, misstänkt för att ha stickskadat en person.

Annons

På lördagskvällen kontrollerade polis en adress i Ronneby, sedan en patrull ska ha reagerat på att flera personer gå in och ut ur en och samma lägenhet på kort tid.

– Man gör en kontroll och hittar en hel del narkotika, berättar Fredrik Stridsmark, jourhavande förundersökningsledare hos polisen i Karlskrona.

En man i 40-årsåldern greps, misstänkt för innehav och överlåtelse av narkotika. Vid 03-tiden i natt släpptes mannen, efter förhör och beslut av åklagare.

En personbil ska ha kört av vägen längs Österleden, vid Oskarsvärn i Karlskrona. Räddningstjänst och ambulans larmades till platsen klockan 04, men enligt SOS Alarm ska ingen person ha behövt föras iväg till sjukhus.

Sverige

En kraftig explosion har inträffat i en bostad på Hisingen i Göteborg.

Någon kastade in ett explosivt föremål genom ett fönster vid 03-tiden. Föremålet detonerade sedan inne i bostaden. Det är oklart exakt vad det är som exploderat.

Annons

Sju personer befann sig i lägenheten.

– Ingen av dem kom till fysisk skada, säger Jens Christensen, vakthavande befäl på Göteborgspolisen.

Händelsen utreds som försök till mord. Det finns inga uppgifter om något motiv eller någon känd hotbild mot adressen.

Ingen har gripits och det finns inga misstänkta. (TT)

Världen

Minst åtta människor har dödats vid en attack mot ett lyxhotell i Kabul i Afghanistan. Beväpnade män stormade hotellet och tog gäster och personal som gisslan. (TT)

En delegation från Nordkorea har anlänt till Sydkoreas huvudstad Seoul för att inspektera arenor inför uppträdanden under vinter-OS.

Tv-bilder visar hur sju personer åker buss över gränsen, för att sedan anlända till Seoul en timme senare. Besöket skulle ha skett tidigare, men sköts upp av oklar anledning.

Annons

Gruppen leds av Hyon Song-Wol, som uppges vara före detta flickvän till ledaren Kim Jong-Un. Hon leder Moranbong, ett stort nordkoreanskt band. (TT)

Cecilia KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons