Nyheter

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Nyheter Artikeln publicerades
Foto: Johan Nilsson/TT

En man i Ronneby kommun greps sent på fredagskvällen, misstänkt för misshandel.

Blekinge

Enligt polisen ska mannen ha misshandlat en kvinna som han har en nära relation med. Mannen greps vid 23-tiden på fredagen och kommer att förhöras under lördagen.

 

Skåne

En man har blivit skuren i ansiktet i samband med ett personrån i Helsingborg och har förts till sjukhus med ambulans, enligt polisen.

Vid rånet ryckte två personer på en moped en väska från en kvinna. Mannen försökte hjälpa kvinnan, och blev då skuren av en av gärningsmännen på mopeden.

Gärningsmännen fick med sig kvinnans väska och försvann därifrån. Larmet kom vid 23.30-tiden och polis och ambulans skickades till platsen. (TT)

 

Sverige

Polisens fjällräddare har undsatt en man i 30-årsåldern som under dagen hade kört fast med sin skoter uppe på Naankitunturi söder om Vittangi i Kiruna kommun.

Mannen var väldigt kall och frusen men hade inga fysiska skador när han räddades, uppger RLC-befäl Mats Andersson vid polisen i region Nord.

Han hade anmälts försvunnen vid 16-tiden då han inte kommit tillbaka sedan han åkt ut vid 13-tiden, ensam med sin skoter. Fjällräddare hittade mannen vid klockan 00.20.

Han hade kört fast med sin skoter och inte kunnat komma loss själv, dessutom var det mycket dålig mobiltäckning så han kunde själv inte ringa efter hjälp. (TT)

En person har skadats i ett bråk utanför en restaurang på Södermalm i centrala Stockholm, rapporterar Expressen.

– Flera gärningsmän har varit inblandade i bråket och en person har blivit skuren, säger Tomas Ibstedt, vakthavande befäl vid Stockholmspolisen, till tidningen.

Ingen har gripits och det är oklart vilka skador personen fått. Larmet kom vid 02.30-tiden. (TT)

 

Världen

Mexikos inrikesminister säger att han ser varningssignaler om att kriminella gäng som handlar med droger försöker påverka kommande val. I juli ska mexikanerna välja ny president och ledamöter till kongressen.

– VI har sett flera hänsynslösa försök att pressa kandidater för att de ska stödja gängen, säger Alfonso Navarrete.

Två kandidater till delstatsparlamentet dödades i februari i en stad i Guerrero. (TT)

En ingenjör vid företaget som byggde den kollapsade gångbron i Miami i USA informerade myndigheterna om sprickor före olyckan, rapporterar CNN.

Ingenjören lämnade ett röstmeddelande, två dagar före kollapsen, till en tjänsteman på Floridas transportmyndighet om att det hade observerats sprickor på den norra delen av bron.

Tjänstemannen var inte på kontoret och hörde inte meddelandet förrän dagen efter olyckan där sex människor omkom. (TT)