Nyheter

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Nyheter Artikeln publicerades
Foto: Johan Nilsson/TT

En natt utan några större polisiära händelser i Blekinge.

Sverige

För tredje gången på kort tid har det brunnit i ett flerfamiljshus i ett samhälle i Västerbottens inland.

Det senaste larmet kom sent på måndagskvällen, och räddningstjänsten i bland annat Skellefteå skickade flera enheter. Vid de två första tillfällena brann det i källaren. Denna gång började branden på vinden, rapporterar Norran.

Lättare personskador rapporteras. Polisen misstänker att bränderna är anlagda, men några misstänkta finns inte. (TT)

En skottlossning i Tynnered sent i går kväll kan vara kopplad till en pågående gängkonflikt i Västra Frölunda, rapporterar Göteborgs-Posten.

Enligt tidningen verkar skotten ha riktats mot en lägenhet där det bor en man som känner en del av de inblandade i konflikten.

Polisen har inte bekräftat någon sådan koppling, och skottlossningen omgärdas av fler frågetecken än svar.

– Vi har hittat ett antal tomhylsor i området där, men jag har inga uppgifter om vad det är för vapen eller om det är riktat mot någon person. Det har skjutits men det är inga skador på något, säger vakthavande befäl Peter Nordengard till GP.

I samma område hittades i förra veckan enligt tidningen också en sprängladdning. (TT)

 

Världen

Syriska flygvapnet svarade på en robotattack mot Homs, riktad mot flygbasen Shayrat sent på måndagskvällen, enligt syrisk statlig tv.

Tv-bilder visar hur en robot skjuts upp ovanför flygbasen. Enligt rapporten ska robotarna ha skjutits ner av landets flygvapen.

Attacken kommer bara dagar efter att USA, Frankrike och Storbritannien anföll mål i Syrien, som svar på kemvapenattacken i Douma, som den syriska regimen tros ligga bakom.

Det finns inga uppgifter om vem som avfyrat robotarna. (TT)

Kanada flyttar diplomaters familjemedlemmar från Kubas huvudstad Havanna, sedan det inte gått att hitta orsaken till ovanliga sjukdomssymptom som drabbat dem.

Tio av 27 ambassadanställda och deras familjemedlemmar har drabbats av yrsel, huvudvärk och illamående. Initiala medicinska tester har inte gett någon klarhet. Experter misstänker dock någon form av ovanliga, förvärvade hjärnskador, meddelar en talesperson för Kanadas regering enligt Reuters. (TT)