Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Två bilar fick stora skador vid en brand i Ronneby.
Publicerad 20 april 2018
Foto: Johan Nilsson/TT

Blekinge

SOS Alarm fick uppgift om händelsen vid Folkparksvägen klockan 02.51 på natten till fredagen. Polis och räddningstjänst skickades till platsen.

Annons

Två bilar uppges ha brunnit och branden ska inte ha spridit sig vidare, enligt SOS Alarms händelseinformation. Bilarna fick omfattande skador, enligt polisen som gör en anmälan efter händelsen.

Polisen uppger även att minst en person setts springa från brandplatsen.

Skåne

Polisen larmades till Servins väg i Bjärnum klockan 00.57. Där ska två män ha tagit en byggnadsställning från en byggarbetsplats och åkt från platsen i en skåpbil med släp.

Men ekipaget kunde stoppas av polis. Två män kunde gripas och de misstänks för att ha stulit både byggnadsställningen och släpet. De misstänkta fyller 23 respektive 55 år i år.

Räddningstjänst och vattenjour åkte till Malenas gränd i Sjöbo sent på torsdagskvällen.

SOS Alarm fick uppgift om händelsen klockan 23.41. Det ska ha trängt upp vatten ur gatans asfalt, men ingen byggnad var hotad, enligt SOS Alarms händelseinformation.

Strax efter klockan 01 skickades polis till Barkvägen i Staffanstorp där en bil voltat. I bilen ska misstänkt stöldgods ha hittats och enligt polisen kunde det kopplas till butiker precis i närheten.

Två personer kunde gripas; en man som är född 1980 och en kvinna som är född 1985. De misstänks båda för stöld medan mannen även misstänks för drograttfylleri samt narkotikabrott.

Och i Hermodsdal i Malmö ska en man i 65-årsåldern ha rånats av två okända personer. Polisen uppger att de två slog mannen och stal en väska samt kontanter.

Annons

Polisen larmades om händelsen klockan 04.18 och en anmälan om rån har gjorts. Men ingen har gripits som misstänkt.

Sverige

Två personer vårdas med allvarliga skador efter att en motorcykel kört in i en lastbil på en påfart mot E4 vid Mantorp i Östergötland.

Två personer i 60-årsåldern, en kvinna och en man, fördes till sjukhus med ambulans och har under kvällen opererats akut, rapporterar Corren.

Universitetssjukhuset i Linköping beskriver kvinnans tillstånd som kritiskt och mannens skador som allvarliga. (TT)

Mejerikoncernen Arla ska spara 3 miljarder danska kronor – motsvarande cirka 4,2 miljarder svenska kronor – fram till 2020. Nedskärningarna kommer efter en tid då mejerijätten varit hård pressad av nederländska konkurrenten RCF samtidigt som Arla drabbats av en ofördelaktig valutakurs.

Sparplanen lades fram internt inom koncernen i mars. Det är oklart hur många av dagens totalt 19 000 anställda som kommer att beröras.

– Men det är helt klart, att vi är färre på Arla om tre år, säger Arlas vd Peder Tuborgh till tidningen Børsen. (TT)

Världen

Den filippinska regeringen är inte glad över EU-parlamentets fördömande kring att så många dödats i landets kamp mot narkotikabrottslingar.

Annons

– EU-parlamentet har gått över gränsen när det uppmanar till otillbörliga handlingar mot Filippinerna, säger Alan Peter Cayetano, Filippinernas utrikesminister.

Omkring 4 100 människor har dödats av filippinsk polis sedan president Rodrigo Duterte kom till makten i juni 2016. Myndigheterna säger att dödsfallen inträffat i skottlossningar som skett i samband med insatser mot knarkbrottslingar. (TT)

Uppgiften från kurdiskt håll om att en man som misstänks för inblandning i 11-septemberdåden har gripits bekräftas av det amerikanska försvarshögkvarteret Pentagon.

Tyske medborgaren Mohammad Haydar Zammar greps i norra Syrien. Han misstänks för att ha hjälpt till att planera attackerna i USA 2001.

Pentagons talesperson bekräftar att mannen tillfångatagits för över en månad sedan inom de kurdiska styrkornas insats för att bekämpa terrorrörelsen IS. (TT)

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons