Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Anmälan om ofredande efter larm om skottlossning i Karlskrona. Arbetsplatsolycka i Olofström.
Publicerad 3 maj 2018
Foto: Johan Nilsson/TT

Blekinge

Sent på onsdagskvällen ringde flera personer polisen och larmade om att de hört något de uppfattat som skottlossning i Karlskrona.

Annons

Det hela mynnade ut i en anmälan om ofredande.

De var strax före klockan 23 som polis skickades till Konstapelsgatan i centrum. Då vittnen uppgett att de sett en moped på plats när skotten hördes, vilken sedan åkt därifrån, sökte polis efter den och föraren samt pratade med vittnen i området.

– De undersökte platsen, men det fanns ingen skadad person. Så det är oklart vad det är som har inträffat där, säger Anna Göransson, presstalesperson vid polisen i region syd.

– Vi har upprättat en anmälan om ofredande på grund av skottlossningen. Grunden till det är att vi tror oss veta att det rör sig om en startpistol eller knallpistol, säger Peter Andersson, inre befäl vid polisen i Karlskrona.

Enligt SVT och Sveriges Radio ska två killar ha åkt iväg på mopeden. Polisen har inte fått tag på någon misstänkt person.

En man i 55-årsåldern uppges skadats vid en arbetsplatsolycka i Olofström. Polisen fick kännedom om händelsen klockan 22.50 på onsdagskvällen.

– Det är oklart om han behövde åka med för vård, säger Anna Göransson, presstalesperson vid polisen i region syd.

Mannen ska ha blivit påkörd av en truck. Polisen har tagit upp en anmälan om brott.

Skåne

En man i 50-årsåldern har förts till sjukhus med ambulans efter att ha hittats skadad utanför Anderslöv på onsdagskvällen. Polisen utreder misstänkt mordförsök och sökte med hund i området.

Annons

Larmet om händelsen kom klockan 21.29. Polis och ambulans skickades till platsen, Grönbyvägen, efter uppgifter om misshandel och att en man fått stickskador. Det ska då inte ha funnits någon misstänkt person kvar på platsen.

Mannen var vaken och talbar när han fördes till sjukhus, enligt polisen som rubricerar händelsen som försök till mord. Mannen ska förutom att ha fått stickskador även ha blivit slagen.

Ingen person är misstänkt eller gripen vid 05.00-tiden.

– Det kommer att bli en teknisk undersökning. Brottsplatsen ska spärras av tills vidare, säger Anna Göransson, presstalesperson vid polisen i region syd.

Polisen vill hålla förhör med den skadade mannen så snart hans tillstånd tillåter det. Det är ännu oklart hur allvarliga mannens skador är.

Sverige

En man i 20-årsåldern har skottskadats utomhus i Enköping. Han fördes till sjukhus med allvarliga, men inte livshotande, skador. Larmet om skottlossning vid en vändplan i ett bostadsområde i norra Enköping kom klockan 20.40.

– När vi kom till platsen påträffade vi den skadade personen en bit därifrån, säger polisens presstalesperson Daniel Wikdahl.

Ingen är gripen efter händelsen som rubriceras som mordförsök. En eller flera gärningsmän tros ha försvunnit från platsen i bil.

– Det pekar i nuläget mot flera gärningsmän säger Wikdahl.

Annons

Polisen sökte under kvällen i området med en omfattande insats. Vid 02-tiden var den tekniska undersökningen av brottsplatsen klar.

Mindre än en timme efter skottlossningen greps fyra män i stadsdelen Gottsunda i Uppsala, misstänkta för vapenbrott. Det har inte gjorts någon "omedelbar koppling" men eventuella samband utreds, skriver polisen på sin sajt. (TT)

Världen

Nio personer fanns ombord på det militära transportplan som kraschade i Savannah, i den amerikanska delstaten Georgia. Enligt tidigare uppgifter omkom fem personer i kraschen.

– Vi har bekräftat att nio personer, bland dem fem besättningsmedlemmar och fyra andra passagerare, fanns ombord, säger Paul Dahlen vid Puerto Ricos nationalgarde.

Dahlen kunde inte bekräfta att alla nio ombord omkommit, men säger att bilder från kraschen talar för sig själva. Enligt honom var planet, som hade varit i Georgia för planerat underhåll, antagligen mer än 50 år gammalt.

Planet var ett militärt transportflygplan av modellen C130 – ett så kallat Herkulesplan. Olyckan på onsdagen inträffade i nära anslutning till Savannahs flygplats kort efter att planet lyft, enligt vittnesuppgifter.

Bilder från kraschen visar att planet faller mot marken och exploderar i ett eldklot. (TT)

Kvarlevor efter fler än 9 000 personer har grävts fram i olika massgravar i Colombia, meddelar landets myndigheter.

De döda föll offer för olika paramilitära grupper som stridit i landet i decennier. Tidigare medlemmar i dessa grupper har när de ställts inför rätta erbjudits lindrigare straff om de vittnar.

Annons

– De 9 000 kropparna hittades och grävdes fram utifrån information vi fått av vittnen, säger åklagaren Mery Conejo.

Den paramilitära gruppen AUC, som sponsrades av rika landägare för att strida mot vänstergerillor som Farc, hade 32 000 medlemmar när den upplöstes år 2006.

När regeringen nådde ett historiskt fredsavtal med Farc för två år sedan intensifierades sökandet efter personer som försvunnit under våldsamheterna. Totalt rör det sig om runt 83 000, enligt myndighetsberäkningar. (TT)

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Ida ÖsterbergSkicka e-post
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons