Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Misshandel i Svängsta och bilbrand i Olofström.
Publicerad 25 maj 2018
Foto: Johan Nilsson/TT

Blekinge

Sent på torsdagskvällen fördes en man i 60-årsåldern till Centralsjukhuset Kristianstad.

Annons

Det var klockan 23.19 som polis larmades till Öjavadsvägen i Svängsta där mannen hade hittats skadad. Mannen ska ha varit vaken och talbar när han fördes till sjukhus.

Mannen ska ha blivit slagen med ett tillhygge och polisen har gjort en anmälan om grov misshandel. Senare under natten ska en man ha gripits misstänkt för misshandeln, enligt P4 Blekinge.

Strax efter klockan 03 på natten till fredagen kom larm om en bilbrand på Västra Storgatan i Olofström.

Räddningstjänsten ryckte ut till personbilen, som stod på en parkering, och släckte branden. Men den ska ha blivit totalförstörd.

I närheten fanns en container och andra fordon, men de ska inte ha skadats.

– Ingen överhängande spridningsrisk och ingen faktisk spridning, säger Simon Älgne, räddningschef i beredskap vid Räddningstjänsten västra Blekinge.

Orsaken till branden är oklar.

Sverige

En person har hittats död i Umeå och polisen utreder händelsen som ett misstänkt mord. Larmet kom klockan 22.40. Polisen vill inte säga om någon är gripen.

– Jag kan inte svara på det, säger John Enzinger vid polisen i Västerbotten till TT.

Annons

Ett större område vid en fastighet i stadsdelen Ersboda har spärrats av, enligt Västerbottens-Kuriren.

Polisen kommer att lämna mer information under förmiddagen, enligt Enzinger. (TT)

Strax före klockan 20 på torsdagskvällen inträffade en singelolycka på riksväg 31 söder om Lenhovda i Uppvidinge kommun.

En man i 45-årsåldern vårdades på sjukhus med livshotande skador efter olyckan. Men han avled vid midnatt, uppger polisen.

Vid olyckan ska bilen ha voltat av vägen och fortsatt in i skogen där det tog stopp.

Världen

Svensk och dansk sjöräddning sökte under natten efter en man som fallit överbord från ett fraktfartyg i Öresund. Larmet kom strax före klockan 22.

– Det har skett söder om Drogden fyr, precis på danskt vatten så det är dansk sjöräddning som leder insatsen. Däremot ingår tre svenska båtar, sade Carl-Johan Tylegård vid Sjö-och flygräddningscentralen till TT under natten.

Mannen var klädd i blå overall när han föll överbord, skriver Ritzau. Dansk sjöräddning sade först att insatsen skulle pågå hela natten, men redan klockan 02 avblåstes sökandet.

– Vi har bedömt att det inte längre är sannolikt att hitta honom vid ytan, säger Jesper Lyngholm vid den danska räddningscentralen, till Ritzau. (TT)

Annons

Över tio personer har förts till sjukhus efter att en bomb exploderat på en indisk restaurang i Mississauga väster om centrala Toronto, rapporterar kanadensiska medier. Tre personer är allvarligt skadade.

Polisen bekräftar att det handlar om en bomb och säger att det var två misstänkta gärningsmän som detonerade sprängladdningen inne i lokalen.

Explosionen inträffade sent på torsdagskvällen lokal tid. Motivet är oklart. (TT)

Bränslestrejken har utlöst matbrist och lamslagit delar av Brasilien. Nu avslutas den för åtminstone två veckor.

I det nästan järnvägslösa Brasilien står lastbilar och flyg för mycket av transporterna. Så när lastbilsförarfacken började strejka häromdagen, i protest mot den statliga oljejätten Petrobras prispolitik, uppstod snabbt problem över hela landet.

I onsdags backade Petrobras och drog tillfälligt tillbaka prishöjningar, och regeringen sköt upp skattehöjningar på diesel. Men det fick mest effekt på börsen, där Petrobras-aktien rasade, och imponerade inte på förarna.

Sent på torsdagen har dock en uppgörelse slutits, vilket gör att konflikten biläggs. Lastbilsförarna börjar jobba igen, och upphör med de blockader som fått exempelvis grönsakspriser att rusa med hundratals procent på en del håll i landet. (TT)

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons