Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

En natt utan större polisiära händelser i Blekinge. Trapphusexplosion och förskolebrand i Malmö.
Publicerad 27 maj 2018
Foto: Johan Nilsson/TT

Skåne

En explosion inträffade under natten i ett trapphus på Pilgatan i centrala Malmö. Flera personer ringde till polisen om en hög smäll vid klockan 01.30.

Annons

Inga människor skadades. Det finns skador på trapphuset och på några parkerade bilar. Polisens bombtekniker skickades ut för att undersöka platsen.

Polisen känner inte till att det finns någon konkret hotbild mot någon som har koppling till byggnaden. Händelsen rubriceras som allmänfarlig ödeläggelse. (TT)

En förskola i Malmö har totalförstörts i en brand. Hela byggnaden var övertänd när räddningstjänsten kom fram efter att ha larmats strax efter klockan 23.30.

Vid 01-tiden var det inte längre någon risk för spridning, skriver Sydsvenskan.

– Det brann längs hela takfoten och hela vindsrummet och längs hela sidan. Under en tid var det en viss spridningsrisk till flerfamiljshuset som finns mitt emot. Det begränsades med vattenkanon, säger Mats Nilsson, inre befäl vid räddningstjänsten, till tidningen.

Ingen har skadats, och brandorsaken är oklar. Polisen rubricerar händelsen som mordbrand och en teknisk undersökning ska göras så snart som möjligt. (TT)

En person fick föras till sjukhus efter att en bil krockat med ett vildsvin i Tormestorp söder om Hässleholm.

SOS Alarm fick uppgift om händelsen på Norra Byvägen klockan 01.36 på natten till söndagen. Räddningstjänst, ambulans och polis åkte till platsen.

En person fördes till sjukhus efter olyckan, enligt SOS Alarms händelseinformation. Vid klockan 02.30 meddelade Trafikverket att det var full framkomlighet på platsen igen.

Sverige

Annons

En del av en loftgång föll ner från andra våningen på ett hus i Karlstad under en studentfest.

Ett tiotal personer följde med i fallet, men ingen verkar ha skadats allvarligt. Olyckan skedde i en byggnad på campusområdet i Karlstad sent på lördagskvällen.

– Det har pågått en traditionsenlig campusfest när en sektion av en loftgång har rasat. Ett tiotal personer befann sig på sektionen när den rasade, säger Nils Weslien, räddningschef i beredskap vid räddningstjänsten, till TT.

Två personer fördes med ambulans till Centralsjukhuset i Karlstad, skriver NWT.

– Men det verkar ha gått relativt bra. De ska vara talbara och vid medvetande. Nu ska vi ta kontakt med fastighetsägaren, spärra av och se hur vi kan gå vidare, säger Weslien.

Ytterligare ett par personer fick mindre skador som inte krävde ambulansfärd. (TT)

Flera personer befann sig i en lägenhet i Trollhättan när ytterdörren förstördes i en explosion kring midnatt, skriver Göteborgs-Posten. Ingen skadades.

Motivet är oklart, och ingen har gripits.

– Vi kan bara konstatera att det blivit ett stort hål i ytterdörren och att det har smällt, säger Andreas Odén, vakthavande befäl vid polisregion Väst, till GP.

Lägenheten är avspärrad och en teknisk undersökning ska göras under söndagen. (TT)

Annons

Världen

Det jättelika nöjesfältet Europa-Park i sydvästra Tyskland kan öppna igen, efter att ha utrymts på grund av en stor brand.

Elden uppstod på lördagseftermiddagen i den del som har nederländskt tema, och spred sig sedan till parkområdet som heter Skandinavien, meddelar polis och parkens talesperson. Delar av "Skandinavien" uppges i det närmaste ha totalförstörts.

Evakueringen omfattade ungefär 25 000 personer. Men inga personskador rapporteras. Och under natten meddelade Europa-Park på Twitter att den, med undantag för de brandskadade delarna, ska kunna hålla öppet på söndagen.

Europa-Park konkurrerar med Disneyland Paris om titeln störst i Europa. (TT)

Kropparna efter sex kvinnor som kidnappades under fredagen har hittats i norra Mexiko, bekräftar nu myndigheter i landet.

Kvinnorna kidnappades av beväpnade män från ett företag i delstaten Tamaulipas under fredagen och kropparna hittades dagen efter i närheten av en motorväg i samma stat.

Kidnappningar och mord är vanliga i Mexiko och delstaten Tamaulipas, som gränsar till amerikanska delstaten Texas, är en av de värst drabbade. Förra året rapporterades totalt 25 339 mord i landet. (TT)

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons