Nyheter

Här är nattens händelser - Lokalt och i omvärlden

Skönstavik Artikeln publicerades
Arkivbild
Foto: Johan Nilsson/TT
Arkivbild

Ett larm om en båtolycka i Skönstavik visade sig vara två ungdomar som behövde hjälp, i övrigt en lugn natt i Blekinge enligt polisen.

Blekinge

Två ungdomar fick under natten räddas i land av räddningstjänsten. De två befann sig i en båt ett par hundra meter utanför Skönstavik. De orkade inte själva paddla sig till fast mark utan fick kalla på hjälp.

Sverige

Patienter som inte får sin medicin, inte serveras frukost och som tvingas vänta länge på en vårdplats. Södersjukhuset i Stockholm får av Ivo skarp kritik för brister, och riskerar vite om en miljon kronor.

– Det är klart att det är allvarligt, säger Göran Stiernstedt, styrelseordförande för Södersjukhuset.

Bristerna gäller patienter som befinner sig mellan akuten och den slutna vården. Åtgärder ska ha vidtagits senast den 20 november. (TT)

En man som attackerat en flicka i Enköping har anhållits för misshandel och grovt olaga hot, meddelar polisen.

Flickan, som beskrivs som i lågstadieåldern, behövde inte sjukhusvård efter händelsen på onsdagen. Tillkallad polis såg ändå angreppet som så grovt att en förundersökning om försök till mord inleddes.

Mannen ska också ha betett sig hotfullt mot andra i bostadsområdet i Enköping, innan polisen efter en stund kunde gripa honom. (TT)

Världen

Ett år efter brandkatastrofen i Grenfell Tower i London, där över 70 människor omkom, har byggnaden nu tänts upp i ett grönt ljus. Tolv andra byggnader runt om i västra London, och Downing Street, ljussätts också i grönt, rapporterar BBC.

En tyst minut hålls i Storbritannien på torsdagen för att hedra offren.

Ett år efter branden är 52 hushåll fortfarande i tillfälliga boenden, enligt myndigheterna. (TT)

I USA andas tusentals människor ut sedan en hisnande historia om en tvättbjörn som klättrat upp på en skyskrapa fått ett lyckligt slut.

Tusentals Twitteranvändare följde dramat där tvättbjörnen sakta tog sig upp på fasaden av UBS Plaza-skrapan i Saint Paul, Minnesota.

Mitt i natten nådde den taket och kunde fångas in av viltvårdspersonal. Den fick mat och släpptes senare ut bland träden i en förort, enligt en video som lagts ut av viltvårdare. (TT)