Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Polisen utreder misstänkt mordbrand i Trelleborg.
Publicerad 27 september 2018
Foto: Johan Nilsson/TT

Blekinge

En natt utan större polisiära händelser i området.

Annons

Skåne

Under natten till onsdagen kom larm om brand i en lägenhet på ett boende i centrala Trelleborg. En man misstänks ha tänt på.

SOS Alarm fick uppgift om händelsen klockan 03.30. Räddningstjänst och ambulans skickades till platsen. Det första larmet var ett automatlarm.

Ingen person ska ha behövt föras till sjukhus med ambulans, enligt SOS Alarms händelseinformation som strax efter klockan 04 uppger att branden är släckt.

Polisen har gripit en man som misstänks för mordbrand.

– Han misstänks ha anlagt en brand i sin lägenhet. En klädhängare och sånt hade tagit fyr, säger Tenny Eriksson, jourförundersökningsledare vid polisen i Ystad.

Sverige

Sent på onsdagskvällen följde polis efter en bil genom Bollebygds och Marks kommuner i Västergötland. Färden tog slut vid Hyssna kyrka.

Det var vid 23-tiden som polisen larmades om att en bilverkstad i Bollebygd utsatts för inbrott. De misstänkta gärningspersonerna lämnade platsen i en bil varpå polis tog upp jakten med bilar och helikopter.

Färden gick söderut ock slutade i Hyssna. Vid kyrkan.

Annons

– De har kört in på kyrkogården och, som jag förstår det, kört fast. Personerna lämnar fordonet och springer. De grips i terrängen med hjälp av helikopter, hundförare och ett antal polispatruller, säger Markus Johansson, stationsbefäl vid Boråspolisen.

Det rör sig om två män i 30-årsåldern. De misstänks för stöld och ska ha fått med sig verktyg.

Båda männen anhölls senare efter förhör. Förutom stöld är brottsrubriceringarna även vårdslöshet i trafik och grov olovlig körning.

Ingen ska ha skadats fysiskt i samband med händelsen.

Två män i övre tonåren och en man i 20-årsåldern från Västra Götaland har häktats misstänkta för grov våldtäkt.

Den misstänkta gruppvåldtäkten skedde för drygt en vecka sedan i en lägenhet i Ale kommun, rapporterar Lysekilsposten.

– Jag kan inte gå in på varken offer eller hur många misstänkta gärningsmän. Men jag kan säga att det är flera misstänkta, säger åklagare Hanna Rajamäe till Lysekilsposten.

Hon vill heller inte kommentera om offret och de misstänkta gärningsmännen känner varandra sedan tidigare, eller vilken bevisning som finns i nuläget.

Åtal väntas komma i nästa vecka. (TT)

Världen

Annons

”Fel budskap på fel plats”. Så lyder utrikesminister Margot Wallströms omdöme om USA:s president Donald Trumps framträdanden i FN.

– Han har rakt motsatt uppfattning om det mesta jämfört med oss, säger Wallström till TT efter att ha deltagit i ett möte i FN:s säkerhetsråd där Trump satt ordförande.

Mötets tema var internationell fred och icke-spridning av massförstörelsevapen. Som väntat kom det att handla mycket om Iran. Trump drog i våras ut USA ur det internationella kärnenergiavtal med Iran som slöts 2015 och har därefter återinfört sanktioner mot landet.

– Han har en väldigt nationalistisk inställning, även när det handlar om internationellt arbete. Det är ”America first”, men det fungerar ju inte när man ska hantera problem som exempelvis massförstörelsevapen, säger Wallström. (TT)

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons