Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Polisen vittnar om en lugn fredagsnatt i Blekinge.
Publicerad 13 oktober 2018
Foto: Johan Nilsson/TT

Sverige

En man i 20-årsåldern döms till ett år och sex månaders fängelsestraff för mordbrand, olaga hot och olovlig körning efter att en så kallad molotovcocktail kastats mot en villa i Piteå i somras, skriver Piteå-Tidningen.

En kvinna i samma ålder döms till skyddstillsyn för anstiftan till mordbrand efter att sms-meddelanden visar att hon sagt att hon velat döda målsägande.

Annons

En annan kvinna, som är i 25-årsåldern, frikänns från medhjälp till mordbrand. (TT)

En man från Falun döms till fyra års fängelse för bland annat våldtäkt mot barn, rapporterar SVT Nyheter Dalarna. De fyra våldtäkterna mot en 14-årig flicka inträffade hösten 2016.

Falu tingsrätt dömer även mannen, som är i 30-årsåldern, för andra sexualbrott mot ytterligare 22 minderåriga flickor, bland annat sexuellt ofredande och för att ha erbjudit alkohol och cigaretter i utbyte mot nakenbilder.

Mannen nekar till samtliga brott. (TT)

En man i 20-årsåldern har knivskurits i centrala Stockholm.

Polisen larmades klockan 22.33 om ett bråk mellan tre män på Kungsgatan nära Vasagatan.

– När vi kommer på plats är en av männen kvar och han är knivskuren i magen. De andra två har avvikit, säger Mats Almquist, vakthavande befäl vid polisregion Stockholm.

Den skadade mannen fördes med ambulans till sjukhus. Det är oklart hur allvarligt skadad han är.

Polisen har förhört vittnen och arbetar med insamling av bevis från exempelvis övervakningskameror. Brottsplatsen är avspärrad inför polisens tekniska undersökning.

De andra två männen misstänks för försök till mord och söks av polisen.

Annons

– Vi söker vitt och brett, säger Mats Almquist. (TT)

Världen

Den ökända rånarligan ”Rosa pantern” härjar igen. Men i ett europeiskt polissamarbete har man nu identifierat 14 gärningsmän, som ska ha legat bakom bland annat ett mångmiljonrån mot klockhandeln Bucherer i Illum i Köpenhamn förra året.

Alla misstänkta är serber. Sju av dem är gripna, medan övriga är efterlysta i hela EU, skriver österrikisk polis.

Brottsnätverket "Rosa pantern" har anklagats för otaliga rån och kupper runtom i Europa i många år. (TT)

Anklagelser om att den saudiska regimen ska ha beordrat mord på journalisten Jamal Khashoggi är ren lögn. Det säger Saudiarabiens inrikesminister Abdulaziz bin Saud Al Saud enligt nyhetsbyrån SPA.

Khashoggi försvann vid ett besök på det saudiska konsulatet i Istanbul i förra veckan. Turkiet anklagar Saudiarabien, och rapporteras ha bevis för att den regimkritiske 59-åringen mördats på beskickningen.

Fallet har utlöst stor bestörtning världen över. (TT)

Kristoffer Elisson SnyggSkicka e-post
TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons