Nyheter

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Nyheter Artikeln publicerades
Foto: Johan Nilsson/TT

Tre gripna i fall med misstänkt stöldgods. Kvinna påkörd av berusad man.

Blekinge

En man och en kvinna har gripits och anhållits efter att ha stoppats i en bil i Stillerydshamnen.

Färden tog slut vid 17-tiden på lördagen.

– De hade misstänkt stöldgods med sig. De sitter anhållna här och vi ska försöka härleda godset under morgondagen, säger Jessica Mårtensson, jourförundersökningsledare vid polisen i Karlskrona.

De anhållna är en man 40-årsåldern och en kvinna i 30-årsåldern. Polisen har tagit bilen i beslag.

Senare på lördagskvällen, vid klockan 21.30, greps även en man i Broby som misstänks för häleri och delaktighet i det aktuella fallet.

– Vi har inte kunnat prata med honom för han är fortfarande berusad, säger Martin Larsson, jourförundersökningsledare vid polisen i Kristianstad, klockan 06.15 på söndagsmorgonen.

En kvinna som ska ha försökt hindra en berusad man att köra bil fick sin fot skadad i Jämjö vid 21-tiden på lördagskvällen.

– När hon vill förhindra den färden sätter föraren sig i bilen och kör över hennes fot. Hon fick åka ambulans till akutmottagningen med ett öppet sår på foten som behövde tittas till, säger Jessica Mårtensson, jourförundersökningsledare vid polisen i Karlskrona.

Mannen, som är i 55-årsåldern, ska ha åkt från platsen, men kunde gripas av polis. Han misstänks för flera brott; rattfylleri, olovligt avvikande från olycksplats, vårdslöshet i trafik och vållande till kroppsskada.

Den skadade kvinnan är i 30-årsåldern.

– Det finns vittnen till händelsen, säger Mårtensson.

Mannen släpptes under natten på fri fot, men är fortfarande misstänkt för brott.

Skåne

En personbil kördes rakt in i polisstationen i Båstad på lördagskvällen, skriver HD.

– Vi har indikationer på att det skulle vara medvetet, säger Marcus Andersson, inre befäl vid polisen i Helsingborg, till tidningen.

Bilen lämnade platsen och polisen har inte någon misstänkt. Brottet rubriceras som grov skadegörelse. Inga människor skadades. (TT)

Något exploderade utanför en lägenhetsdörr i ett flerfamiljshus i Helsingborg strax före klockan 23.

– Vi har precis varit inne i lägenheten för att kontrollera att ingen kommit till skada, och det hade ingen. Lägenheten var tom, säger Calle Persson vid Skånepolisen till Aftonbladet.

Flera fönsterrutor i trapphuset har skadats. Även en granndörr ska ha skadats av explosionen.

Platsen har spärrats av för en teknisk undersökning. Polis förhör vittnen. (TT)

Världen

Antalet döda i bränderna i Kalifornien är nu tvåsiffrigt och fortsätter uppåt. Sedan ytterligare över tio kroppar har hittats i och vid staden Paradise är dödssiffran där uppe i 23, meddelar myndigheterna.

Och fortfarande saknas ett 100-tal personer i omgivande Butte County, skriver The Los Angeles Times.

Den eldsvåda som fått namnet "Camp Fire" drog in mycket snabbt över Paradise, så att folk fick fly till fots i panik. Nu är staden i stort sett helt nedbrunnen.

Längre söderut i Kalifornien rasar fler bränder. I den exklusiva strandorten Malibu rapporterar medier att elden krävt två dödsoffer. (TT)

Minst ett tiotal dödsoffer har konstaterats sedan ymniga regn utlöst ler- och stenskred i Niterói, öster om centrala Rio de Janeiro i Brasilien.

Räddningsstyrkor säger till nyhetssajten G1 att man hittat minst elva döda, varav ett spädbarn, och att ytterligare en handfull personer saknas.

– Vi röjer upp med största försiktighet, eftersom det finns möjlighet att vi hittar människor vid liv, säger brandkårsbefälet Roberto Robadey. (TT)

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.