Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Här är nattens händelser - lokalt och i omvärlden

Singelolycka vid Tving, polis slagen i ansiktet och misstänkt stulen moped funnen.
Publicerad 15 november 2018
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

BLEKINGE

En bil är inblandad i en trafikolycka på väg 122 vid Tving.

Annons

Larmet kom vid 05.30 på torsdagsmorgonen. Räddningstjänst och ambulans är på platsen och en person kommer föras till sjukhus, enligt SOS Alarm.

Skadeläget är okänt.

Trafikverket rekommenderar trafikanter att ta vägen via väg 28, istället för att försöka ta sig förbi olycksplatsen. En preliminär prognos för när vägen kan tänkas öppna igen, är satt till klockan 07.

En man i 35-årsåldern är gripen misstänkt för våldsamt motstånd och våld mot tjänsteman.

Det var när mannen skulle avvisas från den trappuppgång på Älgbacken i Ronneby där han befann sig, under natten mot torsdagen, som tumult uppstod.

– Han motsätter sig det. En polis blir slagen i ansiktet och även en väktare blir puttad, säger Jessica Mårtensson, inre befäl vid polisen i Karlskrona.

Mannen kunde gripas och fördes till arresten, misstänkt för våldsamt motstånd och våld mot tjänsteman.

Jessica Mårtensson säger att polisen och väktaren mår bra.

Polisen kontrollerar en man i Ronneby under natten och upptäcker då en moped som de misstänker är stulen. Mannen är inte gripen men polisen har jobbat med ärendet under natten.

SVERIGE

Annons

Den man som sköts till döds i Biskopsgården i Göteborg under onsdagskvällen var i 25-årsåldern.

– Han är sannolikt identifierad, och anhöriga är underrättade, säger Magnus Nordqvist vid polisen.

Polisen fick flera larm vid 19.30-tiden på onsdagen från personer som hört smällar. En skottskadad man hittades utomhus och fördes till sjukhus där han senare avled.

Det finns ännu inte någon misstänkt gärningsperson. (TT)

Något exploderade på en lägenhetsbalkong i Karlskoga under natten, skriver Karlskoga tidning. Minst en person befann sig i lägenheten, men ingen har skadats.

– Det är lite oklart sådär vad det är som de har kastat in. Men målsägande uppfattar det som att detonationen är väldigt kraftig i alla fall, säger Per Vikman till tidningen.

Platsen har spärrats av och ska undersökas av polisens tekniker. Polisen utreder ärendet som försök till mord. Ingen person har gripits.

– En vit, alternativt silverfärgad, bil har setts lämna platsen. I övrigt har vi inget signalement på gärningsmän, säger Per Vikman. (TT)

VÄRLDEN

Den amerikanske stjärnadvokaten Michael Avenatti har gripits, misstänkt för misshandel.

Annons

Han blev känd för den breda massan när han representerade före detta porrstjärnan Stephanie Clifford (även känd som Stormy Daniels) i hennes tvist med president Donald Trump.

Avenatti greps natten mot torsdagen lokal tid efter ett bråk med en kvinna. Polisen i Los Angeles uppger att utredning i fallet pågår.

Avenatti nekar till anklagelserna i ett uttalande.

"Jag har aldrig varit fysiskt våldsam i hela mitt liv och var det inte heller i går kväll. Alla anklagelser om motsatsen är påhittade för att skada mitt rykte". (TT)

USA:s utrikesminister Mike Pompeo ska träffa Mexikos tillträdande utrikesminister Marcelo Ebrard i Houston under torsdagen.

Mötet väntas bland annat avhandla de människor som rör sig genom Mexiko mot den USA:s gräns. De senaste dagarna har uppemot 1 000 människor anlänt till gränsstaden Tijuana, och många fler väntas komma dit de närmaste dagarna.

USA:s president Donald Trump har kallat migranternas försök att söka asyl i USA en "invasion". (TT)

En planet som är mer än tre gånger så stor som jorden, en så kallad superjord, har upptäckts i omlopp runt en av våra närmaste stjärnor.

Den nyupptäckta planeten snurrar kring Barnards stjärna, som ligger på sex ljusårs avstånd från solen – nästgårds, i galaktiskt perspektiv. Det är den näst närmaste planeten som har upptäckts.

Himlakroppen beskrivs som frusen och svagt upplyst och går ett varv runt stjärnan på 233 dagar. (TT)

Ida ÖsterbergSkicka e-post
TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons