Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Här är nattens händelser - lokalt och i omvärlden

Fyra gripna för dieselstöld och en anhållen för inbrott.
Publicerad 16 november 2018
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

BLEKINGE

Fyra män, tre tonåringar och en i 30-årsåldern, greps sent på torsdagen i Sölvesborg. De misstänks ha stulit diesel från ett företag. De tre tonåringarna släpptes under natten på grund av sin låga åldern, medan mannen i 30-årsåldern anhölls.

Annons

En man i 35-årsåldern är anhållen för stöld genom inbrott. Han misstänks för att ha gjort inbrott i en sommarbostad i Saleboda.

– Där har man stulit diverse gods, säger Michael Hesseberg, inre befäl vid polisen i Karlskrona.

Mannen kunde gripas efter att polisen fått in ett anonymt tips via telefon.

SVERIGE

Hittills i år har 252 personer mist livet i trafikolyckor. Det gör 2018 till det dödligaste året för bilister sedan 2011.

Enligt Transportstyrelsen blir det svårt att nå målet om att halvera antalet döda i trafiken till 2020.

– Vi når inte målet för 2018. Om det inte händer något stort, eller vi inte gör några effektiva åtgärder, så går det inte att nå målet 2020 heller, säger Khabat Amin, statistiker på Transportstyrelsen (TT)

VÄRLDEN

Antalet saknade i brandområdet i norra Kalifornien har ökat till 631 personer efter att nödsamtal från förra veckan har börjat gås igenom.

Ytterligare sju döda har hittats i området, vilket gör att den totala dödssiffran är 63, meddelar sheriff Kory Honea.

Annons

USA:s president Donald Trump flyger till Kalifornien på lördag för att träffa personer som drabbats av bränderna, som förstört tusentals hem, meddelar Vita huset. (TT)

190 kilo kokain har hittats i en bananlast som kommit till Nya Zeeland från Panama, meddelar polisen och tullmyndigheten. Det är det största drogbeslaget som har gjorts i landet.

Lasten anlände till Auckland den 20 augusti och en 41-årig man greps i grannlandet Australien med anledning av fyndet.

Polisen uppskattar gatuvärdet till 28 miljoner nyzeeländska dollar, drygt 170 miljoner kronor.

Beslaget kom efter ett tips från en australisk utredning kring organiserad brottslighet. Enligt polisen var drogerna tänkta att skickas vidare till Australien. (TT)

SPORT

Simstjärnan Sarah Sjöström fortsätter att briljera i bassängen i Singapore, där finalhelgen i simvärldscupen äger rum.

Sjöström var snabbast i försöket på 50 meter fjäril, på tiden 25,02, sex tiondelar snabbare än nederländska Ranomi Kromowidjojo.

Sarah Sjöström avstod däremot i heatet på 200 meter fritt, som hon var anmäld till.

Svenskan har haft en fin start på helgen. I går vann hon 100 meter medley på tiden 57,49, sju hundradelar före ungerskan Katinka Hosszu, som också är svenskans främsta konkurrent till den totala världscuptiteln. Någon timme senare vann hon också 50 meter fritt på 23,21,23 hundradelar före Kromowidjojo, och Sjöström stärkte därmed greppet ytterligare om totalledningen. (TT)

Ida ÖsterbergSkicka e-post
TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons