Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Man misshandlad i Karlshamn. Singelolycka utanför Karlskrona.
Publicerad 12 januari 2019
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

BLEKINGE

En man i 40 årsåldern fick ett slag i ansiktet så att han föll i marken. Händelsen inträffade i centrala Karlshamn sent på fredagskvällen. Mannen är dock inte intresserad av att medverka i någon utredning, men polisen har skrivit en anmälan om misshandel.

Annons

Polisen har ingen misstänkt eller gripen.

En bilist körde i diket på Alstugevägen, mellan Nättraby och Lyckeby, sent på fredagskvällen. Ambulans och räddningstjänst larmades ut men båda kunde snabbt lämna platsen.

Ingen person ska ha kommit till skada och bilen fick bärgas upp på vägen igen. Polisen säger att det var halt på platsen.

SVERIGE

Två män sköts sent på fredagskvällen utomhus i Borlänge, uppger polisen.

Båda männen är i 25-årsåldern och en av dem dog av sina skador. Den andra bedöms vara allvarligt skadad.

Vad som egentligen hänt var oklart och strax före klockan 03.30 på lördagsmorgonen hade bilden fortfarande inte klarnat. Det är oklart om vittnen sett själva skjutningen, eller om de kommit dit efteråt.

– När vi tillkallas till platsen är gärningspersonerna inte kvar, säger Olle Lund.

Polisen vill inte kommentera om någon har gripits. (TT)

En man i 35-årsåldern avled av de skador han ådragit sig då han blev påkörd av en personbil, skriver polisen på sin hemsida.

Annons

Olyckan inträffade på länsväg 90 utanför Kramfors vid 18.30 på fredagskvällen.

Bilen har tagits i beslag och polisen utreder händelsen som vållande till annans död. (TT)

VÄRLDEN

Tre människor har dödats och minst 23 skadats i en olycka i Kanadas huvudstad Ottawa på fredagen, då en dubbeldäckarbuss körde in i en busskur vid stationen Westboro. 14 personer har livshotande skador.

Enligt vittnen såg bussen ut att väja innan den körde in i busskurens tak. Flera människor satt fast på bussens övervåning och fick hjälp att ta sig ut.

Busschauffören har gripits och kommer att förhöras i utredningen om vad som orsakat kraschen. (TT)

Tolv civilpersoner har dödats i ett angrepp i norra Burkina Faso. Två skadades i attacken, som enligt säkerhetsdepartementet utfördes av jihadister.

"Runt 30 beväpnade personer genomförde en terroristattack i byn Gasseliki", meddelar departementet.

Flera byggnader sattes i brand i angreppet, som inträffade mitt på dagen. En rad jihadistattacker har utförts i landets norra delar sedan 2015 liksom på senare tid österut mot gränsen mot Togo och Benin. (TT)

Trots intensiva förhandlingar ser nedstängningen av delar av USA:s statsapparat ut att bli rekordlång. Vid midnatt Washingtontid går den in på sin 22:a dag.

Annons

800 000 anställda står utan lön som en följd av dödläget mellan president Donald Trump och Demokraterna. Konflikten handlar om den mur som Trump vill bygga vid USA:s gräns mot Mexiko.

Demokraterna i kongressen vill inte godkänna de 5,7 miljarder dollar som Trump krävt för bygget och konflikten drabbar många som inte har direkt med den att göra. Till exempel fick FBI-agenter, flygledare och museipersonal inte sin lön på fredagen.

Om inte nedstängningen avslutas före midnatt i Washington, klockan 06 svensk tid, blir lördagen den 22:a dagen av avstängning, längre än tidigare i landets historia och därmed längre än den 21 dagar långa avstängningen 1995–1996 under president Bill Clinton. (TT)

Ida ÖsterbergSkicka e-post
TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons