Nyheter

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Nyheter Artikeln publicerades
Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson/TT
Arkivbild.

Bil voltade in på tomt.

BLEKINGE

En personbil har voltat in på en tomt i ett villaområde i Kallinge. Larmet om olyckan kom strax innan halv ett-tiden på natten mot tisdagen.

När räddningstjänsten kom till platsen låg bilen på sidan och personen i bilen hade själv tagit sig ut ur fordonet.

Polis och ambulans var också på platsen.

Föraren, en man i 25-årsåldern, behövde inte sjukhusvård men är däremot misstänkt för grovt rattfylleri och vårdslöshet i trafik.

Bilen behövde bärgas.

SVERIGE

En internationellt efterlyst kvinna har gripits utanför Växjö. Polisen vill inte uppge vad hon är efterlyst för, men uppger att ärendet hör till polisen i Norge, skriver Smålandsposten.

Kvinnan greps vid en kontroll sydväst om Växjö på måndagskvällen

– Det var en polispatrull som fick upp spår på de här och följde efter. Då hoppade tre personer ur bilen och sprang till skogs, säger Magnus Rosholm vid polisen till tidningen

Polisen inledde en stor sökinsats efter personerna. Bland annat deltog flera hundpatruller i sökandet som ledde till att alla tre personerna hittades.

– Två sitter gripna i det här ärendet för tillfället. Så vi kommer ta kontakt med åklagare och försöka få dem anhållna. Sedan får vi vidta utredningsåtgärder under morgondagen, säger Magnus Rosholm under natten.

Tågtrafiken mellan Diö och Vislanda stoppades i en timme under sökinsatsen. (TT)

VÄRLDEN

En fiskebåt som misstänks ha mellan 100 och 200 migranter ombord från Delhi och delstaten Tamil Nadu i Indien har försvunnit. Enligt indisk polis kan den vara på väg på Nya Zeeland.

Enligt en person som gripits i ärendet är målet Nya Zeeland, uppger två poliser inblandade i utredningen. Polisen har hittat fler än 70 väskor som lämnats av migranterna, såväl som id-handlingar.

– Väskorna är fulla av torrvaror och kläder, vilket antyder att de förberett sig på en lång resa, säger polisen MJ Sojan.

Båten har inte synts till, och den indiska kustbevakningen liksom andra myndigheter försöker att hitta den.

För att nå Nya Zeeland skulle båten behöva färdas mer än 1 100 mil genom några av världens svåraste farvatten, som ofta drabbas av cykloner och stormar. (TT)

Några dagar efter en blodig attack mot ett hotellkomplex i Nairobi säger sig polisen i Kenya att ytterligare en attack av den somaliska islamistiska terrorgruppen al-Shabaab har stoppats. Den nya attacken riktades mot ett kinesiskt företag som bygger en motorväg i Garissaområdet i östra Kenya men angriparna skadade bara en person.

– Säkerhetspersonalen var mycket alerta. Det var en utväxling av eld innan angriparna flydde, säger den lokale polischefen David Kerina.

Han säger att al-Shabaab, som är lierad med terrornätverket al-Qaida, med största sannolikhet ligger bakom. Ingen av angriparna har dock gripits.

Under attacken mot hotellet i Nairobi i tisdags och onsdags dödades 21 människor. (TT)