Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Stort dieselläckage vid stöld i Bromölla kommun.
Publicerad 27 januari 2019
Foto: Johan Nilsson/TT

Skåne

Stora mängder diesel ska ha läckt ut vid en stöld på en tankstation vid Östersjövägen i Nymölla under natten till söndagen.

Annons

SOS Alarm fick uppgift om läckaget strax efter klockan 01. Räddningstjänst och polis åkte till platsen.

– En 50-kubiks-dieselcistern har blivit utsatt för stöldförsök av diesel. Mängder har också hamnat utanför, det är svårt att uppskatta hur mycket, säger Tony Johansson, räddningsledare vid räddningstjänsten i Bromölla.

På asfalten handlar det om mellan 50 och 100 liter. Men det ska även ha kommit ut diesel i terrängen.

Räddningstjänstpersonal sanerade med absorberingsmedel. Miljörestvärdesledare tog över arbetet efter räddningstjänsten.

Polisen har gjort anmälan om stöld och miljöbrott.

– Vi vet inte hur mycket och vad de i sånt fall har fått med sig. Men det är jättemycket som har läckt ut. Jag tror vi fick uppgift om att larmet hade börjat indikera när det hade försvunnit cirka två kubik ur den här tanken. Och efter det har det stått och runnit ett bra tag, säger Marielle Kamp, jourförundersökningsledare vid polisen i Kristianstad.

Ingen person har gripits som misstänkt på söndagsmorgonen.

Sverige

Uppemot 30 personer var på lördagskvällen inblandade i ett troligen på förhand uppgjort slagsmål i centrala Göteborg.

– Vi omhändertog flera män för ordningsstörning. Ingen av dem är dock formellt gripen. Det slutade med tre som avvisades från platsen och två som avlägsnades med vår hjälp, säger Morten Gunneng, vakthavande på polisen, till GP.

Annons

Polisen tror att det har rört sig om en sammandrabbning mellan två fotbollsklubbars risksupportrar. (TT)

Två minderåriga pojkar blev knivhuggna under ett bråk i Västerås på lördagskvällen och fördes till sjukhus med ambulans.

– Skadorna ska vara allvarliga, mer för den ena pojken, säger Pelle Nellberg, presstalesperson vid polisregion Mitt, till TT.

Enligt vlt.se är tillståndet för en av de skadade livshotande.

Tre minderåriga pojkar har anhållits, misstänkta för försök till mord.

Bråket ska ha skett i anslutning till en ungdomsgård, uppger polisen. Även en minderårig flicka skadades under bråket. Hon blev inte knivstucken men fick åka till sjukhus för undersökning. (TT)

Världen

En man i 20-årsåldern är kritiskt skadad, efter att ha fallit ner på järnvägsspåret vid en station i Köpenhamn och där blivit påkörd av ett tåg.

Mannen var inblandad i ett bråk där två grupper drabbade samman vid stationen Ryparken klockan 21.40 på lördagskvällen, uppger Köpenhamnspolisen.

Polisen kommer att förhöra de sju andra personerna som var inblandade i bråket, men misstänker att olyckan skedde av oförsiktighet snarare än att någon medvetet knuffat ner honom på spåren. (TT)

Annons

Minst 21 personer dödades och över 70 skadades när två bomber exploderade vid katedralen i Jolo i Filippinernas Suluprovins, enligt landets militär.

Den första bomben ska ha exploderat i katedralen under en gudstjänst på söndagsmorgonen. När polis och soldater kom dit exploderade en andra bomb på en parkeringsplats, rapporterar ABC-CBN.

Uppgifterna om antalet döda varierar. Flera av dödsoffren uppges vara soldater.

Försvarsministern Delfin Lorenzana kallar dådet för en feg handling och uppmanar lokalbefolkningen att vara vaksam. (TT)

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons