Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Stöldgods hittades i bil efter avåkning. Flera trafikolyckor i Blekinge.
Publicerad 3 februari 2019
Foto: Johan Nilsson/TT

Blekinge

På natten till söndagen åkte en personbil av väg 599 nordöst om Kyrkhult i Olofströms kommun.

Annons

Larmet om olyckan kom klockan 00.44. Räddningstjänst och ambulans skickades till platsen, i höjd med Ulvaboda.

Bilen ska ha hamnat ute i skogen efter en s-kurva, enligt SOS Alarms händelseinformation som uppger att det är halt i området.

Trafikverket meddelar att det är begränsad framkomlighet på platsen och har satt prognosen för när arbetet kan vara färdigt till klockan 02.30.

Polis var också på plats.

– Det blir lite mer än en trafikolycka, så mycket vet vi. Men det var ingen fara med föraren, säger Ulrika Liotart, jourförundersökningsledare-assistent vid Karlskronapolisen.

I bilen hittades misstänks stöldgods och föraren, en man, misstänks nu för stöld, uppger jourförundersökningsledare tidigt på söndagsmorgonen. Han har dock inte gripits.

När det gäller själva olyckan har polisen inte någon misstanke om brott. Men mannen är även misstänkt för olovlig körning.

En bil åkte in i ett träd över länsväg 729 vid Rödeby. Polisen fick kännedom om händelsen klockan 22.51.

– Hon kunde ta sig därifrån för egen maskin, säger Ulrika Liotart, jourförundersökningsledare-assistent vid polisen i Karlskrona, om föraren.

Klockan 00.30 på Österleden vid Vedeby i Karlskrona inträffade en singelolycka med peronbil. Ingen person ska ha skadats där, men bilen behövde bärgas.

Annons

– Så det har varit lite avåkningar. Det är mycket snö, säger Ulrika Liotart.

Sverige

Polisen befarar att en man i 75-årsåldern har omkommit i en villabrand i Gullspång i Västra Götaland på lördagskvällen.

– Det är två personer skrivna på adressen och den ena har vi fått tag på. Allt tyder på att mannen ska ha varit hemma, men det är inte bekräftat eftersom man inte har hittat någon kropp, säger Göran Carlbom vid polisen.

Räddningstjänsten fick larmet strax efter klockan 18 på lördagen.

– Det var full fyr när vi kom så det gick inte att rädda något. Det var någon som upptäckte branden en bit därifrån så den kan ju ha pågått en tid, säger Peter Brandels vid räddningstjänsten östra Skaraborg.

Räddningstjänsten är kvar vid platsen för eftersläckning. Enligt polisen kommer det att ta ett par dagar innan tekniker kan undersöka huset.

Anhöriga är underrättade om situationen. Det finns för tillfället inte några misstankar om brott. (TT)

Världen

Massiva demonstrationer pågår i Venezuela, både till stöd för oppositionsledaren Juan Guaidó, som utropat sig själv till interimspresident, och sittande ledaren Nicolás Maduro.

Annons

USA uppmanar militären att ansluta sig till oppositionen.

"USA uppmanar samtliga militärer att följa general Yánezs väg och skydda de fredliga demonstranter som stöder demokrati", twittrar USA:s nationelle säkerhetsrådgivare John Bolton.

Utspelet kommer sedan en högt uppsatt general inom Venezuelas flygvapen övergivit Nicolás Maduros regim och erkänt Juan Guaidó som interimspresident. I ett videoklipp som cirkulerar på Twitter uppmanar general Francisco Yánez också andra militärer att vända sig mot Maduro, rapporterar nyhetsbyrån Reuters.

– Venezuelas folk, 90 procent av de beväpnade styrkorna i Venezuela ställer sig inte bakom diktatorn, de står på folkets sida, säger Yánez i videon. (TT)

En rebelledare som kallat sig Rodrigo Cadete och minst nio av hans mannar har dödats i strider i Caquetá i Colombia, uppger militären.

"Vi har flera infångade och striderna fortsätter i området", meddelar försvarschefen Guillermo Botero.

Rodrigo Cadete ledde en utbrytargrupp som vägrade följa det några år gamla fredsavtalet mellan regeringen och gerillan Farc. 7 000 rebeller bedöms enligt myndigheter följa vapenvilan, medan 1 700 fortsätter strida. (TT)

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons