Nyheter

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Nyheter Artikeln publicerades
Foto: Johan Nilsson/TT

Tre gripna efter inbrott i Olofström.

Blekinge

Strax före klockan 02.30 på natten till tisdagen ska väktare ha larmat polisen om en bil som stod utanför ett företag i östra Olofström. Polis åkte till platsen och då var där två bilar och ett släp lastat med koppar.

Tre män ska ha befunnit sig inne på företagsområdet och de greps misstänkta för stöld. De är i 25- till 35-årsåldern och misstänks dessutom ha stulit släpet från ett annat företag i Olofström, enligt polisen.

Kalmar län

Stensbergsparken i Kalmar spärrades av sent på måndagskvällen. En kvinna misstänks ha utsatts för sexualbrott.

Enligt TT är brottsrubriceringen inledningsvis våldtäkt.

Polis skickades till platsen för att spärra av i väntan på kriminalteknisk undersökning och sökning med specialsökhund, skriver polisen på sin hemsida.

Senare på natten uppger polisen att man vid 21-tiden fått uppgifter om att en kvinna utsatts för sexualbrott i parken. Polisen har hållit förhör med kvinnan.

Klockan 05.40 på tisdagsmorgonen uppger Kalmarpolisen att den tekniska undersökningen är färdig och att avspärrningarna har tagits bort. I övrigt vill man då inte gå ut med mer information.

Sverige

Sent på måndagskvällen ska räddningstjänsten ha dragit upp en kropp ur ett vattendrag på Segevång i Malmö.

Det var vid klockan 23.30 som polis skickades till platsen vid Västkustvägen för att biträda räddningstjänsten i arbetet. Kroppen bedöms ha legat i vattnet under en längre tid.

På natten till tisdagen har den inte kunnat identifieras än och polisen kan inte utesluta brott.

Kriminaltekniker har kallats in och en rättsmedicinsk undersökning ska göras.

En bil har tagits i beslag för teknisk undersökning och tre personer har hämtats till förhör, sedan en man sköts i benet i Upplands-Bro mellan Stockholm och Enköping på måndagskvällen, uppger polisen på sin sajt.

Polisen har sökt med hund i området och har hittat platsen där de tror att mannen sköts, vilket inte är samma plats som han hittades på.

Flera personer larmade klockan 21.15 om att smällar hörts. Polisen hittade den skadade mannen utomhus. (TT)

Världen

Minst 17 personer har omkommit i samband med en brand på ett hotell i Indiens huvudstad Delhi, uppger lokala myndigheter.

Branden bröt ut strax före gryningen i en av stadens folktäta, centrala delar.

– Vi har fått det bekräftat av myndigheter, dödssiffran är nu uppe i 17 personer, inräknat ett barn, säger Sunil Choudhary vid Delhis brandkår.

Brandmän fick kontroll över elden efter flera timmars kamp och omkring ett trettiotal personer räddades undan lågorna.

Lokala medier rapporterar att en kvinna och ett barn omkom när de försökte fly branden genom att hoppa ut genom ett fönster.

På bilder syns hur tjock röck väller ut ur fönstren på översta våningen från trevåningshuset – ett populärt hotell bland budgetresenärer.

Bränder är vanligt i Indien på grund av bristande säkerhetsåtgärder. (TT)

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.