Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

En lugn natt i Blekinge, utan några större nyhetshändelser. I Skåne arbetar räddningspersonal fortsatt med en kraftig skogsbrand.
Publicerad 24 april 2019
Foto: Johan Nilsson/TT

Skåne

Räddningsarbetarna har lyckats begränsa den allvarliga skogsbranden mellan Hästveda och Osby i Hässleholms kommun, men den var på tisdagskvällen ännu inte kontroll, uppgav stabschef Anders Olofsson för P4 Malmöhus.

Annons

Fyra helikoptrar vattenbombade branden men vid 21-tiden på tisdagskvällen avbröt de sin insats och fokus under natten har legat på att hålla de begränsningslinjer man satt upp och fortsätta att hålla branden inringad.

Bostadshus har eldhärjats och sammanlagt 47 boende från 23 hushåll evakuerades under tisdagen. (TT)

En kraftig explosion förstörde vid midnatt natten till onsdagen entrén till en trafikskola i centrala Malmö. Smällen hördes över stora delar av staden.

– Vi fick in de första samtalen klockan 23.45 och åkte dit med flera patruller och såg att en lokal utsatts för en sprängning, säger polisens presstalesperson Evelina Olsson.

Det finns inga uppgifter om att någon ska ha skadats i samband med händelsen, men entrén till det företag som ligger på platsen har fått större skador. Fastigheten ligger inte långt från det bostadshus där en explosion förstörde en garageport den 15 april.

Nationella bombskyddet är kallat till platsen, som är avspärrad. (TT)

Sverige

Sent under tisdagskvällen startade en brand i en industrilokal i Gislaved. Räddningstjänsten är på plats med ett flertal enheter och branden ska enligt de första uppgifterna till polisen vara svårsläckt.

Samtliga personer i lokalen ska ha tagit sig ut oskadda och inga personer har rapporterats skadade.

Branden har ingen koppling till den stora skogsbrand som härjar utanför Gislaved.

Annons

– Nej, absolut inte, det var en maskin som stod och jobbade i lokalen som började brinna, säger Martin Detterström, vakthavande befäl vid polisens region Öst. (TT)

Världen

Den omfattande skogsbranden i Norge närmar sig under onsdagsmorgonen bebyggelsen i Sokndal, enligt kommunalrådet Trond Arne Pedersen.

Tre helikoptrar har arbetat med att försöka släcka branden och kommunen har gått upp i stabsläge.

– Vi har fortfarande inte kontroll. Den är på väg mot centrum, säger han.

En försvårande omständighet är vinden, som med tio sekundmeter blåser i riktning mot samhället.

– Under (onsdags)morgonen räknar vi med att branden är nära inpå bebyggelsen, säger Pedersen.

160 bostäder har evakuerats och Sokndal skola kommer att hålla stängt i dag till följd av branden och rökutvecklingen. (TT)

Cecilia KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons