Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Singelolycka på E22 på morgonen. Tre omhändertagna för fylleri.
Publicerad 13 juni 2019
Foto: Johan Nilsson/TT

Blekinge

Tidigt på torsdagsmorgonen inträffade en singelolycka med personbil på E22 i höjd med Pukavik i Sölvesborgs kommun.

Annons

Bilen, där två personer ska ha färdats, uppges ha åkt in i ett vajerräcke. Ekipaget ska även ha voltat, uppger P4 Blekinge. Larmet kom klockan 05.22.

Räddningstjänst från Sölvesborg och Karlshamn, ambulans samt polis skickades till platsen.

Olyckan ska ha skett i riktning mot Kalmar och vägen stängdes av i den riktningen inledningsvis.

– Vi har påbörjat att släppa fram trafik i begränsad omfattning. Det är mycket skräp på vägen och vi sanerar, säger Joakim Åberg, räddningschef i beredskap vid Räddningstjänsten västra Blekinge, klockan 06.10.

Han har inga uppgifter om att någon person förts till sjukhus.

Trafikverket satte prognosen för när arbetet på platsen kunde vara avslutat till klockan 07.

I Karlskrona omhändertogs tre personer för fylleri, uppger polisen.

Sverige

En kvinna blev under natten påkörd av en lastbil på riksväg 45 i närheten av Ale. Hon fördes allvarligt skadad till sjukhus.

– Det är oklart varför hon befann sig på vägbanan. Det är ju en motortrafikled och jag tror till och med att man måste klättra för att komma ut där, säger Morten Gunneng vid polisen i region Väst.

Annons

Flera personer larmade polisen om kvinnan på vägbanan innan olyckan inträffade. Polisen har ännu inte kunnat identifiera henne. (TT)

En medarbetare på Köpenhamns flygplats har träffats av ett blixtnedslag.

– Det skedde inne på flygplatsområdet, säger polisvakthavande Michael Andersen.

Enligt polisen handlar det om en 58-årig man. Vilka skador han fått är i nuläget oklart. (TT)

Flera hästar har brunnit inne i ett stall i Uppsala.

– Man vet inte om det är några hästar som har lyckats fly, men eventuellt är det fem hästar som har brunnit inne, säger Pär Olsson vid polisen region Mitt.

Larmet gick klockan 23.50. När polis och räddningstjänst kom till platsen var stallet helt övertänt och räddningstjänsten riktar in sig på att hindra spridning. Troligtvis har ett blixtnedslag orsakat branden, uppger polisen. (TT)

Världen

Myndigheter i Hongkongs finansdistrikt stängs för resten av veckan, meddelar de styrande efter dramatiken kring ett lagförslag om att utlämna åtalade till Fastlandskina.

Förslaget skulle ha tagits upp för fortsatt behandling i områdets styrande råd i onsdags, men rasande gatudemonstrationer fick myndigheterna att skjuta upp sessionen på obestämd tid.

Annons

Kritikerna ser lagen som ett avsteg från principen om separata rättssystem. (TT)

Ecuadors högsta domstol har gett två homopar rätt att gifta sig.

Det kan komma att bli prejudicerande, alltså innebära att landet ansluter sig till den handfull latinamerikanska nationer som låter samkönade par ingå äktenskap.

Domslutet i konstitutionsdomstolen i Quito kommer efter flera års juridisk kamp, där bland annat en människorättsinstans inom den panamerikanska samarbetsorganisationen OAS kopplats in. (TT)

St Louis får för första gången lyfta bucklan Stanley Cup. Målvakten Jordan Binnington storspelade när hemmalaget Boston besegrades med 4–1.

– Det är jäkligt imponerande, säger St Louis lagkapten Alex Pietrangelo om Binningtons utveckling under hans första NHL-säsong.

I 52 år har St Louis väntat på att få lyfta segerpokalen Stanley Cup – längre tid än något annat lag i NHL.

– Det är svårt att sätta ord på det här just nu. Alltså, vilket lag vi har. Lagsämjan. Sedan dag ett egentligen. Vi hade det tufft i början men vi trodde på laget, säger Alexander Steen till Expressen. (TT)

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons